REACTIA UIMITOARE a unui adolescent cu sindromul Down cand a aflat ca fost ADMIS la facultate

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:29

Un video cat se poate de inspirational! Nimici nu poate sta in calea unui om atunci cand isi doreste cu adevarat ceva.

Noah este un tanar care s-a nascut cu sindromul Down, o afectune cromozomiala prezenta la copil inca din timpul conceperii. Stiinta spune despre acesti copii ca au o inteligenta cu mult sub media persoanelor normale. Medicii sustin ca dezvoltarea cognitiva a bolnavilor cu sindromul Down este afectata iremediabil.

Cu toate astea, Noah VanVooren, un tanar in varsta de 18 ani din Wisconsin, nu numai ca a reusit sa termine cu brio liceul, dar a fost admis la facultate.

Edgewood College, universitatea care l-a acceptat pe Noah, are cursuri superioare de invatamant special concepute pentru bolnavii cu dificultati cognitive, pentru a-i ajuta sa obtina un loc de munca decent si astfel sa fie integrati in societatea din care fac parte. Ii uram si noi sincere felicitari lui Noah pentru aceasta performanta!

Pentru parintii lui Noah caruia medicii le-au spus la nastere ca baiatul nu va putea merge, nu va putea vorbi, ca va fi o leguma, acest lucru i-a emotionat pana la lacrimi.

Au crezut intotdeauna in fiul lor chiar daca a avut nesansa sa se nasca cu aceasta boala.

Cand s-a nascut, medicii ne-au spus ca nu va fi in stare sa faca nimic. Nu va putea sa mearga si sa vorbeasca. Si sa-l vad dupa 18 ani, la facultate, este uimitor ”, a declarat tatal lui Noah pentru Huffington Post.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 



 

Taguri: