Reacția unui american atunci când mănâncă pentru prima dată un ciolan românesc: „Dragoste la prima mușcătură”

Autor: Diana Bostan

Reacția unui român care a încercat ciolan pentru prima dată

Sursa: Captură TikTok

Un american a experimentat pentru prima dată gustul autentic al bucătăriei românești, iar reacția sa a devenit rapid virală pe TikTok.

După ce a gustat un ciolan românesc, acesta a descris experiența fără a folosi cuvinte prea multe, ci gesturi. Reacția lui după prima înghițitură a ajuns virală pe TikTok, iar internauții au apreciat acest lucru.

Americanul a fost fascinat de gustul ciolanului românesc

Un turist american s-a filmat în timp ce mânca ciolan românesc pentru prima dată. Videoclipul, în care își împărtășește entuziasmul și aprecierea pentru mâncarea românească, a acumulat rapid mii de vizualizări și de comentarii din partea internauților.

Citește și: Cum a reacționat o străină când a văzut pentru prima dată urzici: „O să mă mănânce?”. Videoclipul este viral pe TikTok

În videoclip, americanul le-a arătat urmăritorilor cât de mare este ciolanul, dar și că a venit însoțit de varză călită. După prima mușcătură, expresia de încântare de pe fața sa a spus totul. Acesta a mărturisit faptul că ciolanul îi aduce aminte de șunca afumată.

„Ciolan afumat cu varză. Uită-te la mărimea lui. Chestia asta este imensă. Ce este ciolanul? Șuncă afumată? Ceva de genul. Poftă bună!”, a spus turistul american, într-un video postat pe contul său de TikTok.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

@kingbish_ Replying to @🏆Jurchescu🏆Ciprian 🏆 this is heaven🤯😩, a must try 8.9/10🤌 with varza, must try with fasole #food #romania #americaninromania #funny ♬ original sound- King Bish

Internauții au reacționat imediat

Reacțiile din comentarii au fost pe măsura entuziasmului său.

Mulți români au fost încântați să vadă aprecierea unui străin pentru bucătăria tradițională și l-au încurajat să încerce și alte delicii culinare, cum ar fi sarmalele, mămăliga cu brânză și smântână, sau papanașii. 

„Dragoste la prima mușcătură”/ „Cea mai faină reclamă! Reacția lui e de milioane”/ Ciolan afumat și cu fasole să încerci, este divin”/ „Cu siguranță...nu ai mai plecat din România”, au fost doar o parte din comentariile lăsate de internauți la videoclipul postat de american.

Citește și: Șocul pe care l-a avut un american când a văzut ce se întâmplă la o cafenea din Timisoara: „Nu-mi vine să cred că e un lucru real”

Aceste videoclipuri cu mâncare tradițională românească au stârnit curiozitatea mai multor utilizatori străini, care au întrebat unde pot găsi restaurante românești în orașele lor și ce preparate ar trebui să încerce prima dată.

Acesta este și motivul pentru care mulți au planificat călătorii în România, inspirându-se din povestea americanului pentru a explora cultura și gastronomia locală.

„Dragoste la prima mușcătură” nu este doar o descriere potrivită pentru experiența culinară a americanului, ci și un simbol al modului în care mâncarea poate conecta oameni din culturi diferite. Această întâmplare a arătat încă o dată puterea rețelelor sociale de a aduce în prim-plan momente autentice și de a crea punți între tradiții și oameni din toate colțurile lumii.