Reacția virală a unui turist străin după ce a vizitat un sat din Hunedoara. Ce spune bărbatul despre români: „Acesta este obiceiul lor”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 10 iun 2024, 14:49

Reacția unui turist străin aflat în vizită la Peșteana

Sursa: Captură TikTok

Un turist străin care se află în România timp de o lună a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok impresiile sale despre vizita sa la Peșteana, o localitate pitorescă din țara noastră. Reacția sa a ajuns virală!

Într-un videoclip devenit rapid popular pe TikTok, turistul a povestit cu entuziasm despre experiențele sale și despre oamenii pe care i-a întâlnit aici.

Turistul a rămas impresionat de amabilitatea oamenilor

Aceasta este prima sa vizită în România, iar până acum, se declară impresionat de ospitalitatea și prietenia românilor. Turistul a fost întâmpinat cu căldură de localnici, motiv pentru care s-a decis să împărtășească totul cu urmăritorii săi.

„Vreau doar să vă arăt o observație pe care am făcut-o în timp ce am fost în România pentru o săptămână. O observație în legătură cu localnicii de aici, de la Peșteana. Am întâlnit doar doi oameni, români, dar vorbesc engleză”, a început el videoclipul. 

Citește și: Reacția unui american atunci când mănâncă pentru prima dată un ciolan românesc: „Dragoste la prima mușcătură”

Turistul a menționat în mod special două persoane pe care le-a întâlnit în Peșteana, în județul Hunedoara: o doamnă la stația de autobuz și un taximetrist. Aceste întâlniri l-au făcut să se simtă binevenit și să aprecieze profund cultura locală. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

„O persoană a fost această doamnă pe care am întâlnit-o aici, la autobuz.

A doua persoană a fost taximetristul care ne-a adus aici, la Peșteana. În primul rând, sunt foarte prietenoși”, a spus el. 

@mindful_wander The locals in Romania #romaniatiktok #romaniantiktok #easterneurope #slowtravel #travelingtheworld #cultureshock ♬ original sound- mindful_wander

Turistul le recomandă tuturor să viziteze și să descopere România

El a continuat să vorbească despre cât de bine a fost primit și despre cât de caldă și deschisă este cultura românească. „ Cultura, mâncarea, oamenii. Aceasta este obiceiul lor. Sunt ca o familie”, a adăugat turistul, subliniind că a fost surprins de nivelul de ospitalitate și de amabilitatea pe care a întâlnit-o în România.

„Cred că vezi acest lucru în orice țară, dar aici, în România, a fost ceva care m-a surprins și a făcut această experiență atât de plăcută”, a mărturisit el. Această experiență pozitivă l-a determinat să își dorească să afle mai multe despre România și cultura sa, invitându-și urmăritorii să-i împărtășească experiențele lor.

Citește și: Ce a descoperit un american pe străzile Timișoarei! „Sunt într-o frumoasă oază”. Turistul este de-a dreptul fascinat de frumusețea țării noastre

Turistul a încheiat videoclipul spunând că va petrece o lună în România și că este nerăbdător să descopere mai multe despre această țară fascinantă. „Dacă sunt în România, vreau să știu mai mult despre această cultură și această țară. Voi fi aici o lună”, a declarat el, promițând să continue să împărtășească impresii și descoperiri din călătoria sa. Această mărturie a atras un val de comentarii pozitive din partea urmăritorilor săi, mulți dintre ei lăudând ospitalitatea românilor și recomandându-i alte locuri de vizitat în România.