Reacție tranșantă a Bisericii Ortodoxe Române după imaginile cu „Cina cea de Taină” de la Jocurile Olimpice: „De natură demonică”

Autor: Laura Macovei

„Cina cea de Taină”, reprezentată la Jocurile Olimpice, a stârnit revolta BOR

Sursa: Facebook

Într-un comunicat recent, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Adrian Agachi, a criticat vehement imaginile cu „Cina cea de Taină” în care apar transexuali, prezentate în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Agachi a declarat că aceste imagini sunt de „natură demonică”, subliniind că reprezintă o distorsionare gravă a simbolurilor religioase fundamentale ale creștinismului.

Citește și: Lovitură dură pentru România înainte de Jocurile Olimpice: O sportivă româncă a fost suspendată pentru dopaj

Cina cea de Taină de la Jocurile Olimpice a stârnit o reacție dură a BOR 

BOR  a condamnat spectacolul și l-a catalogat drept „un spectacol grotesc”, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești.

Potrivit reprezentanților Bisericii, astfel de manifestări artistice nu doar că ofensează valorile religioase, dar sunt și o tentativă deliberată de subminare a credinței și moralității tradiționale.

„Aceste manifestări care iau în derâdere momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos și din cea a Bisericii în general pentru că, de fapt, Cina cea de Taină este și prima celebrare a împărtășirii cu Sfintele Taine, a Sfintei Euharistii, sunt, în realitate, consecința directă a unor influențe de natură demonică.

Nu putem privi acest spectacol grotesc fără să ne gândim la aspectul pătimaș, necurat și profund păcătos al unei gândiri omenești decăzute, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești oferind o interpretare blasfematoare unor acte sfinte ale creștinismului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Deja se observă o certă dorință de a impune astfel de manifestări la nivel global, chiar și în cadrul unor evenimente care nu au legătură nici cu religia, nici cu viața personală, dar care, prin amploarea lor, pot servi publicitar ideologia woke”, arată Adrian Agachi, potrivit Realitatea.

Fostul purtător de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, și-a exprimat și el indignarea față de acest spectacol, susținând că reprezintă o încălcare flagrantă a respectului față de credințele religioase și o provocare deliberată la adresa valorilor creștine.

Bănescu a subliniat că astfel de imagini sunt inacceptabile și că Biserica Ortodoxă Română nu poate rămâne tăcută în fața unor astfel de atacuri la adresa simbolurilor sacre.

Citește și: Profesor de la Colegiul „Sfântul Sava”, reținut pentru viol și agresiune sexuală asupra elevilor săi! Totul s-ar fi întâmplat în timp ce le dădea meditații

Această poziție fermă a BOR reflectă îngrijorările profunde ale Bisericii în legătură cu direcția în care se îndreaptă societatea contemporană, în special în ceea ce privește respectul pentru valorile și tradițiile religioase. 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.