Agachi a declarat că aceste imagini sunt de „natură demonică”, subliniind că reprezintă o distorsionare gravă a simbolurilor religioase fundamentale ale creștinismului.
Citește și: Lovitură dură pentru România înainte de Jocurile Olimpice: O sportivă româncă a fost suspendată pentru dopaj
Cina cea de Taină de la Jocurile Olimpice a stârnit o reacție dură a BOR
BOR a condamnat spectacolul și l-a catalogat drept „un spectacol grotesc”, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești.
„Aceste manifestări care iau în derâdere momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos și din cea a Bisericii în general pentru că, de fapt, Cina cea de Taină este și prima celebrare a împărtășirii cu Sfintele Taine, a Sfintei Euharistii, sunt, în realitate, consecința directă a unor influențe de natură demonică.
Nu putem privi acest spectacol grotesc fără să ne gândim la aspectul pătimaș, necurat și profund păcătos al unei gândiri omenești decăzute, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești oferind o interpretare blasfematoare unor acte sfinte ale creștinismului.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Deja se observă o certă dorință de a impune astfel de manifestări la nivel global, chiar și în cadrul unor evenimente care nu au legătură nici cu religia, nici cu viața personală, dar care, prin amploarea lor, pot servi publicitar ideologia woke”, arată Adrian Agachi, potrivit Realitatea.
Fostul purtător de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, și-a exprimat și el indignarea față de acest spectacol, susținând că reprezintă o încălcare flagrantă a respectului față de credințele religioase și o provocare deliberată la adresa valorilor creștine.
Bănescu a subliniat că astfel de imagini sunt inacceptabile și că Biserica Ortodoxă Română nu poate rămâne tăcută în fața unor astfel de atacuri la adresa simbolurilor sacre.Această poziție fermă a BOR reflectă îngrijorările profunde ale Bisericii în legătură cu direcția în care se îndreaptă societatea contemporană, în special în ceea ce privește respectul pentru valorile și tradițiile religioase.