RECENSĂMÂNT 2022:  Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 13 feb 2023, 02:55

Se prelungește perioada de autocecenzare

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru românii care nu au apucat încă să se autorecenzeze. Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare.

Românii care nu au apucat încă să se autorecenzeze vor avea șansa să o facă în zilele următoare, după ce Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare.

Citeste si: De unde se descarcă dovada autorecenzării pentru a beneficia de o zi liberă. Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care completează online chestionarul pentru recensământ 2022

RECENSĂMÂNT 2022: Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare, ia noile date referitoare la perioadă de Recensământ 2022 vor fi anunțate în cursul zilei de vineri, 13 mai.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că vineri va avea loc o conferinţă de presă pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, ca urmare a deciziei extraordinare a CCRPL (Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor) privind prelungirea perioadei de autorecenzare şi noul calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă

în faţă, prin intermediul recenzorilor.  

Până acum circa 8 milioane de cetăţeni au completat chestionarul de autorecenzare. Aurorecenzarea trebuia să se încheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia să începă faza a doua a Recensământului 2022 în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Recensământ 2022. Până când trebuie completat formularul pentru a primi o zi liberă

„Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, la Europa FM.

În ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, platforma a fost asaltată de sute de mii de solicitări. S-a ajuns din nou la probleme tehnice, pentru care a fost nevoie de intervenţia specialiştilor timp de câteva ore. Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoşani sunt doar câteva dintre judeţele în care peste 40% din populaţie s-a autorecenzat. 

Citeste si: Cum recunoști un recenzor care îți bate la ușă pentru recensământul 2022

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite„, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei 

Sursă: adevărul.ro

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.