Rechin de peste 3 metri lungime, văzut pe o plajă din Grecia - Turiștii sunt îngroziți - Video

Autor: Alina Petre
Actualizat: 04 mai 2023, 01:15

Rechini în Grecia

Sursa: Captură video

Au fost momente de panică pe o pe o insulă din Grecia, după ce un rechin de peste 3 metri a apărut aproape de țărm.

Un rechin de peste 3 metri a apărut în apropierea unei plaje de pe o insulă din Grecia. Turiștii au ieșit imediat din apă după ce l-au văzut.

Incidentul s-a petrecut pe plaja Kamari, din insula grecească Kos. Apariția rechinul a fost surprinsă video de un turist britanic care se afla pe plajă.

Jackie Jones, în vârstă de 60 de ani, este turistul care a observat rechinul în apă a declarat că prădătorul „înota în sus și în jos” la doar 50 de metri de țărm, relatează ziare.com.

„Tocmai am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o – nu am vrut să fiu următoarea lui masă.", a mai spus acesta.

Soția bărbatului a declarat și ea îngrijorată: ”Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Dar ne-am ridicat și am putut vedea că era destul de clar o înotătoare. Nu aveam de gând să mă întorc în apă după aceea! A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau oameni în apă.

Se hrănea în mod clar pentru că era la suprafață și îi puteai vedea înotătoarea și coada răsturnându-se. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva în apă va dispărea.”

Citeste si: Un nou atac al rechinilor în Europa- O femeie, grav rănită în timp ce făcea snorkeling

Momente de panică pentru turiștii aflați pe plajă în Grecia

O femeie din Cannock, Staffordshire, a călătorit pe insulă împreună cu soțul ei, Nev, pentru a-și aniversa 60 de ani. Cuplul se bucura de ziua la plajă când au observat rechinul în apă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”L-am putut vedea înotând în sus și în jos făcând o figură de opt și coada lui trecând pe apă- am putut vedea cât de mare era. enim în Kos de 20 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva. A doua zi ne-am întors la plajă – doar am stat la o distanță ușoară pentru a ieși repede. Verificam și căutam în mod constant dacă era în golf, dar nu era.

Cu siguranță ne vom întoarce pe insulă. Nu ne-a descurajat deloc să mergem.”, a povestit femeia.

Autoritățile nu au confirmat prezența pradatorilor marini, dar martorii susțin că a fost vorba de un rechin, relatează sursa citată.

Atacurile rechinilor în Europa

Numărul atacurilor rechinilor în Europa a crescut îngrijorător. În iulie au fost închise cinci plaje din Spania.

Rechinul denumit mako, văzut lângă coastele Spaniei, poate înota cu viteze mari de până la 72 de kilometri pe oră, el fiind observat pentru prima dată în Marea Mediterană în ultimii 10 ani, spun experții.

La începutul lunii iulie, o româncă și o austriacă au murit într-o stațiune din Egipt, după atacul rechinilor în Marea Roșie.

Citeste si: Motivul pentru care rechinii atacă oamenii- Fenomenul îngrijorător care aduce prădătorii marini la țărm

 

 

Taguri: