RECOMANDARI PENTRU WEEKEND. Iata cum va planificati un sfarsit de saptamana plin de distractie si soare!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 feb 2017, 06:08

Nu stiti ce sa faceti in weekend? V-ar face o masa copiosa cu ochiul preparatele traditionale ca soriciul si carnaciorii sau delicatesele turcesti?

Va dam o veste buna! Soarele ne va zambi in weekend! Asa ca planificati-va un sfarsit de saptamana plin de distractie. Daca nu stiti cum, va spunem noi!

Cel mai comod ar fi sa mergeti la cinema. Pe marile ecrane ruleaza, deja, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2015, „50 umbre ale domnului Gray”.

Pe vremuri, bunicii nostri incingeau adevarate petreceri, cu mancare si bautura, iar baietii umblau prin satele vecine cu chiote pentru a-si gasi perechea! In zilele noastre, lucrurile s-au simplificat.

O vezi si o iei de nevasta, nu pentru toata viata, ci doar pentru o zi! Suficient cat sa iti dai seama daca merita sau nu sa iti fie soata!  Nu iti trebuie buletin, analize sau sa platesti taxe, ci sa mergi la mallul din Ploiesti!

Din aglomeratia marelor centre comerciale sa ne tragem un pic sufletul la o cana de ceai si o carte buna, intr un loc altfel.

10.000 de volume va asteapta intr-o cladire-monument istoric din Centrul vechi al Bucurestiului. Bibloteca are 1000 mp, cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj.

Si ce e weekendul fara o masa copioasa? Daca sunteti in trecere prin Transilvania, nu ratati pomana porcului pregatita de 14 bucatari iscusiti din Romania si Ungaria.

La doar 30 de kilometri de Covasna, in comuna Turia,  va asteapta mese pline cu de toate de la sorici, sunculita, carnaciori si pana la jumari. Nu lipseste evident muzica si voia  buna!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Domnisoarelor, stiu ca mancarea nu va dati in vant dupa farfuriile pline, ci dupa apa plata cu

lamaie care sa va ajute sa intrati in hainutele preferate. Va dau un pont- iata cum puteti sa faceti shopping cu bani putini!

Putina miscare nu strica, asa ca ce ziceti de  o calatorie spre centrul Pamantului cu bicicleta! Locul de plecare -Salina de la Slanic Prahova! Se intampla duminica dimineata.

Nu v-am convins inca sa va faceti un plan de weekend, mai am o oferta...muzicala! 

Vineri seara, la o celebra berarie Bucuresteana,  Maria Buza  canta de inima albastra, muzica lautareasca impreuna cu lautari cunsocuti!

Din Bucuresti, ne mutam la Cluj. Sambata si duminica la Opera, Loredana va fi vedeta spectacolului!

Filmele turcesti sunt din ce in ce mai cautate, asa ca la Muzeul Taranului Roman sunt Zilele Cinematografiei Turce! Aici, la ceas  de seara veti fi intampinati cu baclavale si placinte delicioase care pica numai bine inaintea film programat pentru ora 19.00

. Intrarea e gratuita!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.