De 1 Mai, Capitala a fost martora unei tradiții binecunoscute: grătarele s-au aprins, iar mirosul îmbietor al micilor și al berii a umplut aerul. Cu toate că unii ar putea privi cu ochi critici această tradiție, pentru români, Ziua Muncii înseamnă mai mult decât o simplă zi de sărbătoare, este o ocazie de a te bucura de compania prietenilor și a familiei.
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai
În cele mai populare terase din București, așteptarea pentru o porție de mici și o bere a devenit o adevărată probă de răbdare. Unii entuziaști ai tradiției au petrecut ore întregi la coadă, în speranța de a gusta cei mai buni mici din oraș. Spre exemplu, la terasa de lângă Piața Obor, coada s-a întins pe mai bine de 50 de metri.
„Dacă sunt două comenzi de 100 de mici la două persoane, ceilalți 50 din spate mai pierd jumătate de oră”, a declarat Adrian Rebenciuc, proprietarul unei terase, pentru Observator.
La Dedulești, pe Dealul Negru, oamenii au sosit chiar de la prima oră a dimineții pentru a începe ziua cu celebri mici.
Unii călători care plecau către mare au făcut o oprire obligatorie pentru a se bucura de gustul inconfundabil al micilor românești.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Mergem la mare, În Vama Veche. Chiar ne-am uitat pe drum că n-am mai venit de 10 ani aici, noi fiind din Horezu şi am zis să ne oprim”, a spus un tânăr, conform sursei citate.
Micii s-au vândut în timp-record de 1 Mai
Este clar că micii nu sunt doar o simplă gustare de prânz sau cină.
Cu toate că proviziile erau suficiente, unele restaurante au fost luate prin surprindere de cererea uriașă. Spre exemplu, la un local din Drumul Taberei s-au vândut un sfert din mici chiar din primele două ore.
Citește și: Ce poți faci de 1 Mai 2024 în București: Evenimentele organizate de Ziua Muncii
„ Vreo 100, 150 de comenzi pe oră. Am făcut de dimineaţă tactica, ca la fotbal, toată lumea e pe poziţii, toată lumea ştie ce trebuie să facă”, a mărturisit Daniel Ciotoianu, managerul respectivei terase.