RECORD MONDIAL - Felix Baumgartner s-a aruncat din stratosfera si a DEPASIT VITEZA SUNETULUI! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:29

Saltul din stratosfera a austricului Felix Baumgartner a fost realizat cu succes duminica, 14 octombrie 2012, la ora 21:08 (ora Romaniei). Barbatul a plonjat de la o altitudine de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico.

In ciuda faptului ca organizatorii au avut emotii din cauza vremii imprevizibile au facut tot posibilul si duminica Felix Baumgartener a sarit de la o altitudine de 39.000 de metri. Initial evenimentul fusese programat sa aiba loc pe data de 8 octombrie, dar a fost amanat de mai multe ori, intai pentru 9 octombrie, apoi pentru 11 octombrie.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/sari-a24f508cad9fe42ab032855f7a136c4e.jpg

 

Coborarea lui Felix a durat peste 20 de minute, din care cinci minute in cadere libera.

Austricul a atins viteza de  

1342.8 km/h depasind viteza sunetului.  Baumgartner s-a pregatit cinci ani pentru acest moment istoric spunad ca depasirea vitezei sunetului in cadere libera este "scopul sau final".

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"

 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.