Rectificarea bugetară: Guvernul a decis cine primește mai mulți bani. Intră în vigoare de săptămâna viitoare

Author: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2022, 17:25
Guvernul a decis cine va primi mai multi bani
Sursa: Facebook

Guvernul va adopta săptămâna viitoare rectificarea bugetară, a anunțat vicepremierul Kelemen Hunor. Acesta a precizat că urmează să fie stabilite ultimele elemente.

Vicepremierul Kelemen Hunor a venit și cu precizări în ceea ce privește posibilitatea de a depăși deficitul. Guvenrul urmează să adopte rectificarea bugetară, săptămâna viitoare.

Rectificarea bugetară este tot mai aproape!

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni, că prima rectificare bugetară din 2021 va fi adoptată de către Guvern, cel mai probabil, săptămâna viitoare: “Acum nu au fost discuţii în contradicţie, deci lucrurile se aşază”, a

spus liderul UDMR.

“Am mai discutat (în şedinţa coaliţiei de guvernare – n.red.) şi de rectificare. Urmează să continue discuţiile fiecare ministru cu premierul, dar eu cred că în câteva zile se închide rectificarea şi se va trece, probabil săptămâna viitoare, la aprobarea ordonanţei privind rectificarea bugetului – prima rectificare din 2021 şi urmează o altă rectificare undeva în noiembrie.

 

Acum nu au fost discuţii în contradicţie, deci lucrurile se aşază. Sigur, solicitările sunt mai mari decât posibilităţile în acest moment, dar, aşa cum văd eu, lucrurile se vor aşeza într-o normalitate după discuţiile de azi”, a declarat, luni, Kelemen Hunor, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: ”Voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare”

Se fac suplimentări acolo unde bugetul o perimite, a spus Kelemen Hunor

Klemen Hunor a mai precizat că acolo unde există o execuție bugetară bună, și unde există posibilitatea, vor fi făcute suplimentări, însă în limita în care bugetul o permite.

”Vor fi suplimentări peste tot acolo unde există posibilitatea şi unde există execuţie bugetară bună va exista suplimentare.

Cu cât vom vedea că mai există discuţii şi în zilele care urmează, dar şi la Ministerul Transporturilor au fost astfel de solicitări, la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Dezvoltării, de la Sănătate…

Deci, ceea ce se justifică, ceea ce intră într-o logică a coaliţiei se va suplimenta. Sigur, în limitele bugetului.”, a mai spus acesta.

Acesta a fost întrebat și despre deficitul bugetar, Klemen Hunor a asigurat că nu va fi depășit deficitul asumat, adică, de 7,3%.

Citeste si: Ce se întâmplă cu banii de pensii? Raluca Turcan a făcut marele anunț

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.