Regele asfaltului din Banat, Georgica Cornu, suspectat de evaziune fiscala!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:15

Regele asfaltului din Banat, Georgica Cornu, are mari probleme. Nu din cauza divortului sau a relatiei cu Marina Almasan, ci a procurorilor.

Este suspectat de evaziune fiscala si tranzactii dubioase cu celebrele familii înstarite din Strehaia. Unde au fost mascatii, nepoftiti, se pare, dupa cum s-au plans oamenii: „De ce nu ne anunta si vin asa peste om?”. O femeie mai ca-I acuza pe mascati de tentativa de omor: „ Au intrat peste noi, sa ne omoare! Uita-te, sunt  operata la inima! Am barbatul operat de pancreatita! Asa trebuie sa ne faca mascatii astia?”.

Ei l-ar fi ajutat pe Georgica Cornu sa bage mana adanc in buzunarul statului! Procurorii il banuiesc pe omul de afaceri ca i-ar fi platit pe membrii unor clanuri sa ii faca rost de facturi fictive pentru cumpararea unor materiale de constructii. Mai departe, documentele intrau- se pare-  in contabilitate, iar banii erau scosi din firme. Dar regele… acuzatilor nu era acasa. In interior nu se afla omul de afaceri, ci doar menajera acestuia, care le-a deschis criminalistilor.

Procurorii DIICOT vorbesc de un prejudiciu de 61 de milioane de lei, bani incasati de omul de afaceri prin facturi false. Reteaua ar fi una bine pusa la punct! Mascatii au mai descins la 25 de adrese din Timis, Mehedinti si Gorj, acolo unde ar locui suspectii.

Vizita neasteptata i-a adus pe cei vizati in pragul lesinului: „ De ce ne fac asa? Ca n-am facut nimic! N-am facut nimic!”, s-au vaitat  oamenii.

Numele lui Georgica Cornu a figurat ani la rand in topul celor mai bogati romani. Cei care au intocmit clasamentele il creditau pe omul de afaceri cu o avere de peste 120 de milioane de euro. Firmele sale de constructii reprezentau cel mai mare grup de profil din vestul Romaniei, prin care s-au derulat proiecte de milioane de euro in mai multe judete, majoritatea cu statul roman. Declinul a inceput in urma cu patru ani din cauza creditelor mari datorate la banci.

Oamenii legii au facut verificari si la sediul grupului de firme pe care omul de afaceri il detine in Timisoara. Georgica Cornu a avut probleme financiare in ultimii ani, asa ca multe dintre societatile sale au intrat in insolventa sau in faliment.
Georgica Cornu a investit nu mai putin de zece milioane de euro intr-un mic paradis, situat la 45 de kilometri de Timisoara. A amenajat un lac artificial pe care l-a umplut cu tone de sturioni.

Nu este un pescar impatimit, dar caviarul va transforma helesteul intr-o afacere profitabila. Pe acelasi domeniu, omul de afaceri a amenajat un manej cu cai de rasa. Moftul l-a costat pe Georgica Cornu trei milioane de euro. Acum il vinde pentru 700 de mii de euro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

In timpul perchezitiilor, Georgica Cornu era in Bucuresti, intr-o intalnire de afaceri.

Milionarul neaga orice acuzatie: „Acuzatiile, nu stiu. Acuzatiile trebuie si alea dovedite, daca exista! Nu exista nicio evaziune fiscala! Din 2007 si pana in 2012 eu am platit la statul roman 30 de milioane de lei la taxe si impozite!”

Odata cu declinul in afaceri a inceput si destramarea vietii personale. In 2012, cea de-a doua sotie, cu care afaceristul are doi copii, a intentat procesul de divort. Pentru relatia extraconjugala cu Marina Almasan, fosta partenera de viata ii cere acum o suma fabuloasa drept daune morale: un milion de euro.  Georgica Cornu urmeaza sa fie audiat la DIICTOT Timisoara, laolalta cu alti 27 de suspecti.