Regele Charles al III-lea trebuie să se supună unor reguli stricte de când a preluat puterea. Ce trebuie să facă noul monarh

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 sep 2022, 23:59

Regele Charles al III-lea trebuie să se supună unor reguli stricte de când a preluat puterea. Ce trebuie să facă noul monarh

Sursa: Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images

În urmă cu o săptămână, pe data de 8 septembrie, Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, la Castelul Balmoral, în Scoția. Atunci, puterea a fost preluată de primul ei copil, Charles.

Charles a devenit rege la vârsta de 73 de ani, după ce mama lui, Elisabeta a II-a, a condus Marea Britanie timp de 70 de ani, până și-a dat ultima suflare.

Ce nu mai are voie să facă Charles de când este rege

Familia Regală are foarte multe reguli de respectat, iar acestea nu pot fi încălcate sub nicio formă. Cu toate acestea, Regele Charles al III-lea va trebui să respecte și mai multe, iar acest lucru este cauzat de funcția pe care o ocupă.

Charles nu va avea voie să vorbească despre subiecte delicate, iar regula a fost încălcată de acesta în anul 2014, atunci când l-a comparat la Vladimir Putin cu Adolf Hitler. De asemenea, la dineurile oficiale, acesta va trebui să înceapă să discute cu persoanele din dreapta sa, urmând ca cele din stânga să ia parte la discuție odată cu servirea celui de-al doilea fel de mâncare.

Nu în ultimul rând, la fiecare vizită oficială pe care o va efectua în alte țări, acesta va trebui să poarte și un obiect vestimentar specific acelei țări.

Citeste si: David Beckham a stat 12 ore la coadă pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a cu lacrimi în ochi

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Charles a cerut-o în căsătorie pe Amanda Knatchbull, dar a fost refuzat

În același an în care a cunoscut-o pe Prințesa Diana, cea care i-a și fost soție pentru ceva timp, regele Charles al III-lea i-ar fi cerut mâna Amandei Knatchbull. Conform ”The Royal House of Windsor”, un documentar al Channel 4, Lordul Mountbatten, „bunicul onorific” al lui Charles, ar fi încercat să îi apropie pe Charles și pe nepoata lui.

Mai mult decât atât, ”The Royal House of Windsor” a declarat că Amanda și Charles al III-lea chiar ar fi mers împreună în Caraibe, cu iahtul regal Britannia, la Eleuthera, în anul 1977.

Conform The Mirror, acolo ar fi avut loc și cererea în căsătorie, dar răspunsul nu a fost cel așteptat. „Charles s-a întors spre ea și a întrebat-o: «Vrei să fii soția mea», iar ea a spus «nu ».

Au fost împreună mult timp și cred că, de fapt, relația lor era prea apropiată", a mai spus naratorul.

Citeste si: Orice persoană poate lăsa un mesaj de condoleanțe în memoria Reginei Elisabeta a II-a, online. Cum funcționează platforma folosită de Familia Regală

Tot în anul 1977, Charles al III-lea a cunoscut-o pe Diana Spencer, în timp ce se întâlnea cu sora ei, Sarah.

Totul a avut loc în timpul unei vânători de cocoși de câmp, la casa familie Spencer, la Althorp.

În ciuda faptului că Sarah și Charles erau împreună de puțin timp, fiul fostei suverane nu îi intrase deloc în grații, iar sora Dianei a spus că nu s-ar mărita cu Charles „nici dacă ar fi fost omul de la gunoaie sau Regele Angliei”.