Ingrediente
Pentru stratul de ciocolata amaruie (baza)
6 linguri unt
200 grame ciocolata amaruie taiata bucati mici
¾ lingurita cafea instant
4 oua
Un praf de sare
70 grame zahar
Vanilie; Coniac
Pentru stratul de ciocolata cu lapte (mijloc)
5 linguri de apa calda
2 linguri de cacao
200 de grame de ciocolata cu lapte taiata bucati mici
350 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Pentru stratul de ciocolata alba (top)
¾
1 lingura de apa
170 de grame de ciocolata alba
350 ml smantana pentru frisca
Fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Pentru o tava cu diametru de 24 de cm.
Prepara blatul de ciocolata amaruie: Pune ciocolata, untul si cafeaua instant intr-un bol si topeste toate ingredientele la bain marie. Amesteca pana cand toate se topesc si se transforma intr-o crema densa de ciocolata.
Bate albusurile cu un praf de sare, de preferat cu mixerul, pana devin spuma. Adauga apoi peste spuma de albusuri jumatate din cantitatea de zahar si continua sa amesteci.
Adauga restul cantitatii de zahar, mixeaza la o viteza mare, pana cand spuma devine ferma si lucioasa.
Cititi continuarea pe kfetele.ro.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta