Regina Camilla, dans tradițional în Kenya! Cum au întâmpinat-o femeile Maasai pe soția regelui Charles al III-lea

Author: Laura Macovei
Actualizat: 02 nov 2023, 13:30

Regina Camilla, dans tradițional în Kenya! Cum au întâmpinat-o femeile Maasai pe soția regelui Charles al III-lea

Sursa: BBC

„Dancing Queen”, așa a fost numită Regina Camilla după ce a apărut într-o ipostază neașteptată, după vizita sa în Kenya, la un sanctuar de animale.

Regina Camilla a plecat alături de Regele Charles într-o vizită în Kenya. Mare i-a fost surpriza acesteia, atunci când a trebuit să danseze alături de femeile din trib.

Regina Camilla, dans tradițional în Kenya

„Regina dansatoare!”, a scris presa britanică, după ce Regina Camilla s-a conformat tradițiilor femeilor Maasai și a dansat alături de ele.

Ea a primit regalii tradiționale Maasai la sanctuarul Brooke Donkey din Nairobi.

Citește și: Regele Charles al III-lea, vizită în România la scurt timp după încoronare! Motivul pentru care Monarhul va veni fără Regina Camilla

Tot în aceeași azi, regina a hrănit elefanții orfani de la „Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Regina Camilla nu a purtat tiară la balul din Kenya

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Regina Camilla a stârnit multe curiozități și întrebări în rândul britanicilor, după ce s-a afișat la balul din Kenya fără o tiară. 

Regina Camilla a apărut fără accesoriul regal suprem la balul din Kenya, eveniment ce a avut loc în seara de 31 octombrie 2023.

Citește și: Discursul purtat de regele Charles al III-lea, în prima zi oficială în România în calitate de monarh al Marii Britanii: „Am ajuns să iubesc România”

În vârstă de 76 de ani, Regina Camilla nu a purtat accesoriului regal, însă cert este că a strălucit într-o ținută superbă, o rochie roșie, verde și neagră, culori reprezentative pentru drapelul Kenyiei.

Pe de altă parte, Regele Charles  a purtat un costum negru cu cravată gri și un mac prins de reverul sacoului. Atât el, cât și președintele kenyan Ruto au ținut discursuri în fața invitaților. În discursul său, regele a vorbit despre greșelile din trecut ale Marii Britanii.

Discursul Regelui Charles:

„Intimitatea istoriei noastre comune este cea care a adus laolaltă popoarele noastre.

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem, de asemenea, cele mai dureroase momente ale relației noastre lungi și complexe. Greșelile din trecut sunt cauza celei mai mari tristeți și a celui mai profund regret. Au existat acte de violență abominabile și nejustificabile comise împotriva kenyenilor în timp ce aceștia duceau, așa cum ați spus la Națiunile Unite, o luptă dureroasă pentru independență și suveranitate- și pentru aceasta nu poate exista nicio scuză. Întorcându-mă în Kenya, contează foarte mult pentru mine să înțeleg mai bine aceste nedreptăți și să mă întâlnesc cu unii dintre cei ale căror vieți și comunități au fost afectate atât de grav.”

Vizita celor doi în Kenya reprezintă prima călătorie a regelui și a reginei într-o țară din Commonwealth de la moartea Reginei Elisabeta în septembrie 2022.