Regina Elisabeta a II a a fost singura persoană din Anglia căreia i s-a permis să conducă fară permis. 10 lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre monarhul britanic

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 11 iun 2023, 00:15

Regina Elisabeta a II a nu avea permis de conducere

Sursa: Hepta

Sunt multe lucruri pe care oamenii obisnuiti nu le-au aflat pana acum despre Regina Elisabeta a II a a Angliei care s-a stins din viata la 96 de ani.

Regina Elisabeta a II a a Angliei a murit la vârsta de 96 de ani, iar cel care i-a succedat la tron este fiul ei cel mare, Printul Charles, acum Regele Charles III. A fost cel mai longeviv monarh al Angliei, însă sunt multe lucruri pe care publicul nu le știe despre Regina.

1. A fost interpretata in 100 de filme si seriale TV

Citeste si: Ieșire istorică pe porțile Castelului Windsor! Printul William și Kate au apărut în fata mulțimii alaturi de Harry și Meghan

Potrivit IMDB, Regina a fost interpetata de actori de cel putin 100 de ori, ultima data fiind portretizata de Claire Foy in "The Crown" si de Hellen Mirren care a si castigat Oscarul pentru rolul din "Regina"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2. Elisabeta a II a bea cateun pahar cu sampanie in fiecare seara inainte de culcare

Potrivit verisoarei sale, Margaret Rhodes, Regina Elisabeta a II a bea cateun gin sau Dubonnet inainte de masa de pranz, un pahar cu vin in timpul mesei si un pahar de sampanie seara la culcare.

3. Nu avea pasaport

In timp ce multi dintre noi nici nu se pot deplasa intr-o tara straina fara un asemenea document, Regina putea lesne calatori peste mari si tari fara pasaport. Cum un pasaport britanic se elibera in numele Majestatii Sale, nu era necesar ca unul sa fie eliberat si pentru ea. Ducele de Edinburgh si Printul de Wales au unul.

4. Avea doua zile de nastere 

Regina era nascuta pe 21 aprilie 1926, insa ziua ei oficiala era sarbatorita in iunie cand avea loc parada anuala "Trooping the Colour care se sarbatoreste inca din 1748.

5. A investit 13 Prim Ministri diferiti

De la Sir Winston Churchill pana la Theresa May

6. Era fan Arsenal 

Fostul mijlocas al clubului, Cesc Fabregas, a dezvaluit faptul ca era Regina Elisabeta a II a era fana a clubului si acest lucru i l-a spus la o receptie la Palatul Buckingham in 2007

7. A gazduit peste 50 000 de persoane la Palatul Buckingham in fiecare an 

 datorita calendarului sau incarcat, Regina Elisabeta a II a a primit la Palat 50 000 de persoane la diferite receptii si petreceri in aer liber.

8. Regina Elisabeta a trimis primul mail in 1976 si a publicat primul post pe Instagram in 2019

9. A detinut un elefant, doua testoase gigant, un jaguar si o pereche de lenesi

Aceste cadouri au fost primite de Regina din partea reprezentatilor altor tari. Acum ele sunt la Gradina Zoologica din Londra.

10. Locul in care s-a nascut este acum un restaurant cantonez

Restaurantul se numeste Hakkasan, pe 17 Bruton Street in Mayfair.