Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se poate lauda cu cea mai frumoasa si mai scumpa caleasca din lume

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 18:00

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se poate lauda ca are cea mai frumoasa caleasca din lume. Unde mai pui ca a costat o avere: trei milioane si jumatate de euro.

Cu o intarziere de opt ani, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit drept cadou pentru cea de-a optzecea aniversare o trasura cum nu s-a mai vazut. Bijuteria pe patru roti valoreaza aproape trei milioane si jumatate de euro si a fost realizata de 50 de artizani din Australia. Construirea acestei minunate trasuri a durat 10 ani si poate fi considerata o veritabila „capsula a timpului”.

Ea este alcatuita dintr-o suta de fragmente ce provin din diverse obiecte care au marcat istoria Marii Britanii.

In noua caleasca a reginei au fost integrate diverse componente din structura Catedralei Saint Paul, din Turnul Londrei, din Universitatile Oxford si Cambridge si multe alte elemente cum ar fi un glont de muscheta din timpul bataliei de la Waterloo sau piatra destinului.

Coroana plasata pe acoperisul trasurii regale provine dintr-un element al navei comandate de amiralul Nelson in Batalia de la Trafalgar din 1805. Asadar, caleasca nu este doar un mijloc de transport aurit al reginei, ci o parte din istoria Marii Britanii.



Trasura regala cantareste trei tone, are cinci metri si jumatate lungime si este trasa de sase cai. Ieri, regina Elisabeta a II-a si-a facut aparitia pe strazile Londrei cu noua sa caleasca. Majestatea sa a mers la deschiderea sesiunii parlamentare.

##VIDEO113855##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.