Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, strabunica pentru a doua oara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 20:50

Regina Elisabeta a II-a a devenit strabunica pentru a doua oara, cu nasterea fetitei Isla Elizabeth Phillips, nepoata printesei Anne, a anuntat Buckingham Palace.

Isla Elizabeth Phillips, cu o greutate de 3,29 kilograme la nastere, a treisprezecea in ordinea succesiunii la tron, s-a nascut joi la spitalul regal Gloucestershire din Gloucester, in sud-vestul Angliei.

Ea este a doua fiica a lui Peter Phillips, in varsta de 34 de ani, fiul printesei Anne, si a sotiei acestuia de origine canadiana, Autumn, in varsta de 33 de ani. Primul copil al cuplului, Savannah Phillips, s-a nascut in decembrie 2010.


Buckingham Palace nu a precizat care va fi prenumele uzual al fetitei.
Printesa Anne, in varsta de 61 de ani, a hotarat ca fiul si fiica sa sa nu poarte titluri regale iar fiul sau Peter mentine un profil discret, fara a indeplini obligatii regale.

Regina Elisabeta, sotul sau printul Philip, printesa Anne, primul sau sot Mark Phillips si familia tinerei mame au fost cu totii informati si sunt "incantati de veste", a transmis serviciul de presa al casei regale britanice.

Regina Elisabeta, in varsta de 85 de ani, sarbatoreste anul acesta jubileul de diamant, marcand 60 de ani de domnie.