Regizorul Geo Saizescu, inmormantat cu onoruri militare

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 16:31

Regizorul Geo Saizescu a fost inmormantat joi la cimiritul Manastirii Cernica de langa Bucuresti in prezenta familiei, prietenilor, dar si a colegilor de breasla si admiratorilor.

Geo Saizescu a fost unul dintre cei mai important regizori contemporani. Maestrul a incetat din viata luni, la varsta de 80 de ani. Filmele care l-au consacrat sunt, in mare parte comedii. Geo Saizescu si-a pus semnatura pe capodopere cinematografice precum "Pacala" (1974), "Un suras in plina vara" (1963), "Asta seara dansam in familie" (1972) sau "Secretul lui Bachus" (1984). Regizorul a fost totodata si scenaristul multora dintre filmele pe care le-a regizat.



A colaborat cu mari actori cum ar fi Gheorghe Dinica, Iurie Darie, Dem Radulescu, Jean Constantin, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Emil Hossu, Stela Popescu, Maia Morgenstern, Valentin Teodosiu, Serban Ionescu, Draga Olteanu-Matei, Dorina Lazar, etc si multi altii.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.