Reguli de bază pentru un bronz sănătos: alimentație și produse de îngrijire

Author: Oana Iosif

Petrecerea timpului la plajă este una dintre cele mai plăcute activități ale sezonului cald. Pentru un bronz sănătos, de durată, specialiștii recomandă aplicarea unor produse cu factor de protecție corespunzător și evitarea expunerii la soare în cele mai fierbinți ore ale zilei. Însă, pe lângă loțiunile și cremele de îngrijire, mai poți apela și la câteva trucuri alimentare pentru a menține culoarea arămie a pielii mai mult timp.

Alimente pentru bronz sănătos și uniform

Alimentația joacă un rol important în menținerea unui bronz sănătos și frumos. Cu siguranță ai auzit deja că hidratarea este esențială fiindcă menține pielea hidratată, în timp ce morcovii, o sursă de betacaroten, intensifică nuanța pielii bronzate. Acesta nu este singurul aliment bogat în betacaroten, astfel că ar trebui să îți „colorezi” meniul de vară și cu: cartofi dulci, mango și caise. Acestea trebuie consumate cu regularitate, dar și cu moderație pentru a te putea bucura de un bronz sănătos și de durată.

Și alimentele bogate în vitamina E ajută la obținerea unei nuanțe frumoase a pielii după expunerea la soare. În plus, acestea susțin producția de colagen și elastină, astfel că ajută la menținerea unei pieli frumoase și tonifiate. Prin urmare, nu ar trebui să îți lipsească de pe masă migdalele, semințele de floarea-soarelui, spanacul și avocado.

Încă un aliat pe care te poți baza în sezonul cald atât pentru hidratarea pielii, cât și pentru menținerea bronzului este uleiul de măsline. Acest aliment-minune are în compoziție antioxidanți și acizi grași Omega-3, astfel că hrănește și hidratează pielea în profunzime, două beneficii cheie pentru obținerea unui bronz de lungă durată.

Alte alimente indicate pentru un bronz sănătos sunt: pepenele galben, roșiile, ardeiul gras și dovleacul.

Bronz sănătos - reguli pentru aplicarea produselor cu SPF

Indiferent că folosești cremă, loțiune, lapte ori spray, este esențial să alegi produsele cu protecție solară în funcție de tipul tău de piele. Specialiștii dermatologi atrag atenția că expunerea prelungită la soare, fără protecție, provoacă arsuri, pete, alergii solare, grăbește îmbătrânirea pielii și poate conduce chiar la cancer de piele.

Persoanele cu pielea albă, care se înroșesc repede la soare, trebuie să folosească produse cu SPF 40 sau SPF 50, în special la primele expuneri.

Persoanele cu pielea normală au nevoie de produse cu protecție 30, iar persoanele cu pielea măslinie, care se bronzează repede și se înroșesc rar pot să aplice factor de protecție de 15 - 20.

Este important de reținut faptul că, în primele zile de plajă, trebuie aplicat un factor de protecție mare, apoi, pe măsură ce pielea se mai închide la culoare, se poate folosi și un SPF mai mic.

Multe persoane aplică produse cu SPF atunci când ajung deja la plajă, ceea ce este o greșeală. Protecția solară trebuie aplicată cu aproximativ o oră înainte de expunerea la soare. Mai mult de atât, produsul se aplică din nou după un interval de 2-3 ore, în funcție de gradul de protecție pe care îl asigură, dar și de proprietăți. Spre exemplu, există produse care nu trebuie reaplicate după fiecare ieșire din mare ori piscină fiindcă sunt rezistente la apă, așa cum este fluidul invizibil SPF30 Anthelios La Roche-Posay.

Încă o regulă importantă care îți asigură un bronz sănătos, fără arsuri solare, este că expunerea trebuie făcută numai dimineața sau după-amiaza.

De asemenea, pentru a obține un bronz uniform, exfoliază pielea înainte de expunerea la soare. Prin acest procedeu beauty, îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii.

Pielea trebuie pregătită și înainte de expunerea la soare, dar și după plajă, prin aplicarea unor produse cu acțiune puternic hidratantă. Dacă, totuși, au apărut arsuri solare, aplică și un produs special conceput pentru această problemă a verii.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?