Reguli de fier în Qatar. Ce nu trebuie să faci, pentru a nu ajunge în spatele gratiilor. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 are loc aici

Author: Andreea Buinoschi

Reguli de fier în Qatar. Ce nu trebuie să faci, pentru a nu ajunge în spatele gratiilor. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 are loc aici

Sursa: pexels

Qatar are niște reguli de fier ce trebuie, neapărat, să fie urmate și au ajuns în atenția tuturor, mai ales în această perioadă, când are loc Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

Qatar, țara din Orientul Mijlociu, are mai multe reguli de fier ce îi pot băga la închisoare pe cei care nu le respectă. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 are loc acolo, așa că regulile trebuie să devină literă de lege pentru toți cei prezenți.

Ce reguli te pot băga la închisoare în Qatar, dacă nu sunt respectate

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este văzut ca fiind unul dintre cele mai controversate evenimente sportive din ultimii zeci de ani.

Cupa Mondială nu vine doar cu emoții mari în urma meciurilor care vor avea loc, ci și din cauza regilor care trebuie să fie respectate cu strictețe.

De patru miliarde de dolari a fost nevoie pentru ca șapte stadioane să fie construite, acolo unde meciurie din Campionatul Mondial de Fotbal 2022 vor avea loc. Qatar nu s-a mulțumit doar cu atât și chiar a modernizat infrastructura orașelor, iar costul total al tuturor investițiilor făcute se ridică la 229 de miliarde de euro.

Chiar și așa, deși Qatar s-a asigurat că oamenii se vor simți bine, are pretenția ca anumite reguli să fie respectate cu strictețe. Cuplurile formate din persoane de același sex nu pot face gesturi tandre în cuplu, deoarece riscă să stea în spatele gratiilor chiar și trei ani.

Citește și: Cristiano Ronaldo a fost concediat de la Manchester United! Clubul a început demersurile legale pentru încetarea contractului

Mai mult decât atât, în spatele gratiilor, pentru o perioadă de până la șapte ani, pot ajunge și persoanele necăsătorite legal care întrețin relații intime. Mai mult decât atât, orice persoană care aduce cuvinte jignitoare la aresa Coranului, a religiei islamice sau a oricărei alte relegii și care, pe teritoriul țării, va promova o altă religie sau un alt cult, poate ajunge să fie închisă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De asemenea, pe stadion, nu se pot consuma băuturi alcoolice, iar, în țară, consumul băuturilor de acest fel este restricționat.

Nemulțumirile din spatele Cupei Mondiale de Fotbal 2022

Deși evenimentul a fost unul așteptat, nu toți sunt mulțumiți de faptul că țara organizatoare este Qatar. Țara este acuzată de faptul că a a folosit mii de muncitori care au murit pe șantiere și este arătată cu degetul și din cauza modului în care a obținut dreptul de a organiza evenimentul sportiv.

32 de echipe vor juca în cadrul Cupei Mondiale de Fotbal 2022, dar doar două urmează să se lupte în marea finală ce se va desfășura pe data de 18 decembrie, la Lusail.

Citește și: Care sunt grupele Cupei Mondiale din Qatar 2022. Programul competițional și loturile complete

Morgan Freeman a participat la deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal 2022, iar Shakira și Rod Stewart au refuzat să cânte în deschiderea evenimentului sportiv.