Reguli în pragul Sărbătorilor de iarnă! Românii care fac asta riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Autoritățile fac controale intense

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 sep 2022, 03:10

Reguli în pragul Sărbătorilor de iarnă! Românii care fac asta riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Autoritățile fac controale intense

Sursa: PixaBay

În mai puțin de 10 zile vine Crăciunul, așa că românii se pregătesc să pună cele mai delicioase bucate tradiționale pe masă. De asemenea, se pregătesc și de tăierea tradiționalului porc.

Pentru că se apropie Crăciunul, autoritățile au pregătit un set de reguli în ceea ce privește cumpărarea porcului, set care trebuie respectat. În caz contrar, riscați amenzi de până la 4.000 de lei.

Românii riscă amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu respectă regulile privitoare la porcii de Crăciun

Comercianții care vând carne de porc trebuie să respecte un set de reguli, conform Direcției Sanitar Veterinare.

Așadar, este interzisă sacrificarea porcilor și vânzarea cărnii lor în târgurile de animale sau în vecinătatea acestora, fără control sanitar-veterinar.

Citeste si: De ce nu trebuie să îți lipsească rodia de pe masa de Crăciun 2021. Alimentele care îți aduc noroc și bogăție

De asemenea, comercianții care vor vinde carne de porc și care nu au expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pot primi amenzi cuprinse între 2.000

- 4.000 de lei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sacrificarea porcului și consumarea acestuia în familie poate avea repercursiuni grave dacă porcul nu a fost controlat sanitar veterinar.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis că, dacă porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecţioasă, este posibil ca oamenii sau alte animale să se îmbolnăvească la rândul lor, lucru care se pedepsește prin lege.

Carnea de porc, înlocuită cu carne de muflon, mistreț sau cerb

Carnea de muflon ar putea să înlocuiască în magazine, carnea de porc.

Producătorii de preparate din carne spun că nu mai găsesc materie primă în România, iar cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași le-au propus o alternativă, și anume carnea de muflon, mistreț sau cerb, cumpărarea altor tipuri de carne fiind normală, în condițiile în care nu se mai găsește suficientă carne de porc, vită sau oaie. 

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru persoanele care vând porci sau produse de origine animală fără aviz specializat

„Există sursă de aprovizionare constantă, nu avem probleme. Colaborăm cu direcțiile silvice din România, avem propriul fond de vânătoare și în mare parte și cu fondurile cinegetice, crescătoriile de vânat, în general”, a declarat Cosmin Vișan, producător de preparate din carne.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.