Sezonul estival se aproprie! Reguli pentru accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 21 dec 2022, 04:40

Reguli pentru accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre.

Sursa: PixaBay

Accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre se face numai cu respectarea unui set de reguli.

Reguli pentru accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre

Potrivit vechilor reguli aflate în vigoare, turiştii nu aveau voie să intre cu animalele de companie pe plajă. Astfel de acte se pedepseau cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei.

Noua lege, publicată vineri, 1 martie, în  Monitorul Oficial, prevede că proprietarii de animale de companie pot veni cu acestea pe plajă, însă trebuie să respecte un set de reguli, pentru a evita amenzile.

Așadar, începând de luni, 21 martie, toate animalele de companie ce vor intra pe plajele litoralului Mării Negre vor trebui să fie ţinute în zgardă, ham şi lesă.

Mai mult, stăpânii animalelor trebuie să strângă de fiecare dată mizeria făcute de patrupede.

Persoanele care nu vor respecta noile reguli vor putea fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 100 şi 1.000 de lei.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretul de urgență! Este decizia zilei în România

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

De asemenea, turiștii pot primi o amenda mult mai mare, cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei, în cazul în care nu strâng după animalele lor de companie, indică noua lege.

Polițiștii locali, agenții și ofițerii Poliției Române, precum şi ofițerii și subofițerii din Jandarmeria Română sunt cei care vor putea împărţi amenzile respective.

„Accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival.

Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje. (…)

Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis, indiferent de perioada din an, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă”, menţionează documentul citat.