Reinfectarea cu COVID-19 ar putea fi fatală! Specialiștii au descoperit că simptomele pot fi mai puternice decât la prima contagiere

Author: Ana Dinu
Reinfectarea cu coronavirus poate avea urmări grave
Sursa: PixaBay

Specialiștii au descoperit că persoanele care se reinfectează cu noul coronavirus pot avea simptome mult mai puternice decât la prima contagiere.

Specialiștii din cadrul Fundației Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare științifică din Brazilia și America Latină, au realizat un studiu din care reiese că persoanele care s-au reinfectat cu COVID-19 ar putea avea simptome mai grave decât la prima contagiere.

Persoanele care se reinfectează cu COVID-19 pot avea urmări grave

Studiul arată că, persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 în formă ușoară și nu au necesitat spitalizare, nu au dezvoltat o imunitate sporită asupra virusului, astfel există posibilitatea de reinfectare, inclusiv cu aceeași variantă cu care s-a infectat

inițial.

De asemenea, dacă persoana se reinfectează cu aceeași tulpină a virusului, acest lucru se întâmplă deoarece ”pacientul nu şi-a creat o memorie imunitară”. Însă, în cazul în care persoana se reinfectează cu o altă tulpină a bolii, asta se întâmplă pentru că ”ar scapa” vigilenței sistemului imunitar și nu ar fi recunoscută de memoria imunitară generată anterior, fiind relativ diferită.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au monitorizat un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, momentul declanșării pandemiei în Brazilia, și până la sfârșitul anului trecut. Dintre aceste persoane, patru au contractat COVID-19, iar unii dintre ei s-au reinfectat cu aceeași variantă.

Citeste si: Tulpina britanică COVID face ravagii în România! Au fost confirmate aproape 30 de decese

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Simptomele pot fi mult mai puternice

În urma studiului realizat pe cele patru persoane, prima infectare s-a produs cu simptome ușoare, însă la a doua contagiere simptomele au fost mult mai grave și mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.

”Aceste persoane nu au avut o imunitate detectabilă decât după cea de-a doua infectare. Acest lucru ne determină să credem că pentru o parte din populaţie care a contractat o formă uşoară a bolii, nu este suficientă o singură expune la virus, fiind necesară mai mult de una pentru a dezvolta un

anumit grad de imunitate”, a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul de Dezvoltare Tehnologică şi Sănătate Fiocruz şi coordonator al studiului.

Citeste si: Bilanț coronavirus 9 aprilie 2021: Un alt record la ATI! Câte persoane au murit

De asemenea, cercetătorii nu au exclus și posibilitatea unei a treia contagieri.

”Nu ştim cât durează imunitatea post-COVID-19.

O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare, inclusiv la contractarea unei variante diferite” a coronavirusului, a precizat expertul brazilian.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.