Reintram in starea de urgenta? Conditiile pentru ca presedintele Iohannis sa dea decretul, indeplinite in curand

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 20 iul 2020, 10:15

Conditiile pentru ca Romania sa intre din nou in starea de urgenta vor fi indeplinite la inceputul lunii august, arata un studiu.

Reintram in starea de urgenta? Conditiile, indeplinite in curand  In conditiile actualei distantari sociale, Romania ar atinge criteriile pentru declararea unei noi stari de urgenta intre 1 si 3 august.

Mai mult, un scenariu pesimist arata ca, in luna septembrie, Romania ar ajunge la 1 milion de persoane infectate.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122

- 4.088 în terapie intensivă, relatează Digi24.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.