Relaxarea restricțiilor în București, discutată astăzi. Ce schimbări pot apărea pentru HoReCa

Author: Marina Ionescu
Ce schimbări pot apărea pentru HoReCa
Sursa: PixaBay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că astazi, 13 mai, va fi convocat Comitetul Municipal pentru noi măsuri de relaxare în București.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat miercuri că probabil Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat joi, în jurul orei 12,00, pentru a se lua măsurile care se impun în situaţia unei incidenţe a COVID-19 sub 1,5 la mia de locuitori, relatează Agerpres. 

Citeste si: Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie"

Care ar putea fi noile măsuri de relaxare

El a precizat, într-o declaraţie de presă, că nu a convocat încă Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că aşteaptă ca joi să vadă rata de infectare cu COVID-19. Principalele decizii care vor fi discutate în cadrul ședinței de joi sunt: 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

– prezență de 50% din locuri la toate instituțiile de spectacol cu scaune, inclusiv teatre de vară (față de 30% acum)
– prezență de 50% din locuri în restaurante la interior
– prezență de 50% la sălile de jocuri de noroc
– se pot deschide cinematografele drive-in
– evenimentele culturale desfășurate în exterior, în zone neamenajate, pot avea maximum 300 de spectatori

Declarația lui Alin Stoica

" Ieri (marți – n.r.) am scăzut sub 1,5 la mie. Înseamnă că în 48 de ore, CNSU urmează să se întrunească și să se intre în noul scenariu verde.

Asta înseamnă că în sălile de spectacol o să poată funcționa cu capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa cu 50%.

Se pot deschide spectacole drive-in unde să fie într-o mașină trei persoane sau s-ar putea face spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori.

Citeste si: Anunțul momentului! Prefectul Capitalei a dezvăluit de când ar putea fi aplicate noile măsuri de relaxare. Condiția este ca rata de infectare să rămână sub 1,5 la mie

Sub 1 la mie toți copiii să poată merge la școală, dar încă nu am ajuns la asta.

Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul.

Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor", a declarat Alin Stoica miercuri.