Remedii naturale impotriva tantarilor

Author: B.M.

In timpul verii, oamenii sunt predispusi la piscaturi de tantari, din cauza umiditatii, dar si din cauza luminii sau a caldurii.

Cei care s-au saturat sa aiba de suferit din aceasta cauza, trebuie sa stie ca au la dispozitie o gama larga de remedii naturale pe care o pot folosi pentru a combate tantarii si efectele negative produse de astfel de insecte asupra corpului.

Cele mai multe specii de tantari, asa cum sunt cele purtatoare de malarie, de exemplu, prefera spatiile in care exista foarte multe bacterii, dar si cele in care apare transpiratia. Alte specii, in schimb, sunt atrase de un nivel ridicat de dioxid de carbon sau de mirosurile eliminate de maini.

Indiferent de specia de tantari cu care se confrunta adultii si copiii, acestia se pot proteja foarte bine cu ajutorul remediilor naturale, fara a fi nevoiti sa foloseasca produse pentru continutul carora au fost utilizate elemente chimice. Ingredientele chimice sunt periculoase atat pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator.

Remediile naturale impotriva tantarilor sunt recomandate indeosebi persoanelor care petrec foarte mult timp in aer liber, care urca pe munte, fac drumetii cu cortul sau care stau in gradina impreuna cu cei dragi. Este vorba despre o varianta excelenta si pentru copii, care, in general au pielea sensibila. Mai mult, despre remediile naturale este bine de stiut faptul ca sunt realizate cu precadere din uleiuri naturale, care tin tantarii la distanta si care fac oamenii sa fie mai dificil de detectat de catre insecte.

In randurile urmatoare, oferim informatii importante despre principalele tipuri de remedii naturale pentru care le poate avea oricine la dispozitie, pentru a se proteja impotriva tantarilor.

Citronella

Citronella este una dintre variantele eficiente care pot fi folosite pentru protejarea impotriva tantarilor. Din pacate insa, uleiul se evapora foarte repede, ceea ce inseamna ca efectele sale dispar intr-un timp foarte scurt. Mai mult, adultii si copiii trebuie sa stie ca folosita intr-o concentratie mare, Citronella poate produse iritatii la nivelul pielii, motiv pentru care utilizarea acestui produs trebuie sa fie cat mai redusa. Uleiul trebuie folosit numai in situatii urgente.

Studii realizate de catre oameni de stiinta au scos la iveala faptul ca efectele Citronella sunt eficiente numai pentru o perioada de 120 de minute.

Eucalipt cu aroma de lamaie

Uleiul esential de eucalipt cu aroma de lamaie contine 85% Citronella. Este vorba despre un produs foarte popular, care se foloseste in industria cosmetica, datorita aromei sale fresh. Studii de laborator indica faptul ca uleiul de eucalipt este foarte eficient in ceea ce priveste tantarii purtatori de malarie, dar si tantarii febrei galbene.

O formula de solutie care contine 32% extract de eucalipt cu aroma de lamaie ofera protectie impotriva tantarilor pentru aproximativ 3 ore. Dupa acest interval, produsul se evapora, iar adultii si copiii trebuie fie sa-si aplice din nou substanta, fie sa aleaga o alta metoda de a se proteja impotriva tantarilor.

Scortisoara

Multi oameni folosesc scortisoara drept ingredient pentru mancare sau pentru a da prajiturilor o aroma deosebita. Cu toate acestea, produsul natural este ideal si pentru combaterea tantarilor. Potrivit unui studiu realizat in 2013, cercetarii au observat ca atunci cand scoartisoara este combinata cu ulei de masline si ulei de cocos, rezulta un produs eficient pentru a tine tantarii la distanta.

Cei care aleg sa foloseasca scortisoara ca remediu natural trebuie sa stie ca efectul acesteia dureaza pana la 96 de minute.

Menta

Menta se numara si ea printre remediile naturale folosite pentru tinerea la distanta a tantarilor. In acest sens, pentru producerea unor produse eficiente si de calitate, trebuie folosita o cantitate suficienta de extract de menta, astfel incat tantarii sa nu se mai apropie de persoanele care folosesc acest remediu. Efectul extractului de menta dureaza aproximativ 150 de minute.

Lemongrass

Lemongrass-ul este o planta cu o discreta aroma citrica si, in acelasi timp, un ingredient folosit pentru ceai, dar si pentu numeroase tipuri de mancare din bucataria asiatica. In ceea ce priveste protectia impotriva tantarilor, lemongras-ul are efecte eficiente pentru aproximativ 2,5 ore.

Busuioc

Folosit cu precadere in bucatarie, pentru ca preparatele culinare sa capete o aroma placuta si interesanta, busuiocul este eficient si atunci cand este folosit drept remediu natural impotriva tantarilor. De exemplu, uleiul din extract de busuioc, aplicat direct pe piele are efecte foarte bune, care dureaza si pana la 6 ore.

Catnip

Cunoscut si drept iarba pisicii, catnip este un remediu natural excelent, care poate fi folosit impotriva tantarilor in timpul verii si nu numai. In general, adultii folosesc ulei de extract de catnip, pe care il aplica pe piele. Acest remediu este indicat atat pentru copii, cat si pentru persoanele mature, fiind eficient timp de circa 2 ore.

Pe langa toate variantele naturale mentionate mai sus, adultii mai pot alege sa foloseasca si remediile pe baza cimbru, lavanda, ulei din arborele de ceai sau geraniol. Cu ajutorul acestor remedii, cei care isi doresc sa se fereasca de tantari pot obtine efecte rapide si eficiente, de durata, cu ajutorul carora sa se poata bucura pe deplin de timpul petrecut in natura in sezonul cald.

 

Taguri:

Marți, 9 iulie, Sebastian și Roberta au avut parte de o mică altercație, care a vizat relația de prietenie pe care tânăra o are cu Alexandra.