Remedii pentru dureri de burta. Solutii rapide ca sa scapi de durerile chinuitoare

Author: L.S.
Actualizat: 19 nov 2020, 23:10

Remedii pentru dureri de burta. Durerea de burta poate fi chinuitoare si te poate impiedica sa iti faci treburile cotidiene sau sa te relaxezi.

Cauza durerii poate avea atat o explicatie banala, cum ar fi fumatul excesiv, care duce la iritarea mucoasei gastrice, cat si componenta clinica.

Printre cele mai comune cauze ale durerii de burta ocazionale se numara:

- fumatul;
- consumul de alimente prajite sau foarte grase;
- abuzul de alcool;
- stresul, oboseala;
- consumul de cafea in cantitati mari;
- infectia cu Helicobacter Pylori sau alte microorganisme

Remedii pentru dureri de burta. Solutii rapide ca sa scapi de durerile chinuitoare:

1. Bea o cana de ceai de musetel cu ghimbir

Infuzia obtinuta din flori de musetel si ghimbir este una dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, impotriva durerilor de stomac. Musetelul are efect antiseptic si este considerat cel mai bun leac pentru stomacul tulburat.

Ghimbirul, pe de alta parte, are proprietati anti-inflamatorii, usureaza durerile de stomac si ajuta digestia.

Radacina de ghimbir se curata de coaja, se razuieste si se adauga in ceaiul de musetel.

2. Incalzeste zona dureroasa

Umple o sticla cu apa fierbinte si aplic-o pe burta, in locul dureros. Poti folosi si o perna electrica, daca ai asa ceva in casa.

Mai poti improviza comprese cu orez cald sau sare. Pune intr-un saculet cateva linguri de orez crud ori doi, trei pumni de sare grunjoasa si incalzeste totul la cuptor sau pe plita. Aplica respectiva compresa pe zona afectata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

3. Consuma paine alba prajita

Covrigii uscati, fara sare si painea prajita reduc rapid disconfortul dat de durerea de stomac. Painea prajita calmeaza aciditatea, cu recomandarea sa fie painea alba.

Din contra, painea neagra, painea de secara si grahamul contin foarte multe seminte, care stimuleaza sucul gastric.

4. Ia un pansament gastric

Carbunele medicinal este printre cele mai folosite tratamente in acest caz. Se gaseste la orice farmacie, este ieftin si de regula amelioreaza simptomele rapid.

Daca durerea este severa, farmacistul iti poate recomanda si un antispastic. Desigur, programarea la medic este esentiala, pentru efectuarea unor investigatii suplimentare care sa excluda sau sa confirme o afectiune gastrointestinala.

5. Bea suc de Aloe Vera

Acest preparat deosebit de gustos este de mare ajutor celor care au probleme intestinale. Poate elimina crampele, gazele, diareea si balonarea.

Evita alimentele care maresc aciditatea stomacului. Alcoolul, laptele, mancarea grasa, sucurile carbogazoase si alimentele pe baza de cacao sau cafea sunt contraindicate in timpul crizei de stomac. Ele nu fac altceva decat sa irite mucoasa gastrica si mai tare si sa accentueze durerea.

Alte remedii pentru dureri de burta, fie că este vorba de gaze, constipaţie sau sindromul colonului iritabil, sunt simple şi rapide.

Plimbările

- chiar dacă mişcarea fizică ar părea ultimul lucru la care o persoană care suferă de dureri de burtă se gândeşte. Cu toate acestea, o plimbare de 10-15 minute ar putea face minuni, spune gastroenterologul Robynne Chutkan, fondatorul Digestive Center for Women în Chevy Chase, Maryland. Potrivit acestuia, intestinul are de suferit din cauza sedentarismului, acest fapt provocând crampe şi constipaţie.

Presopunctură

- stresul este o cauză comună a durerilor de stomac, iar presopunctura şi acupunctura pot ajuta pacienţii să scape de tensiune. Potrivit lui Chutkan, presopunctura şi acupunctura duc la eliberarea endorfinelor în corp şi astfel se creează o stare de bine. Pacientul poate aplica presiune, cu o uşoară mişcare circulară, pe abdomen, la o palmă deasupra buricului.

Nu vă ghiftuiţi

- mâncatul în exces duce la dureri de burtă aşa că, atunci când apare un disconfort, trebuie să luaţi o pauză de la mesele copioase. "Dacă vă întindeţi un muşchi, luaţi o pauză de la mişcare. Aşa se întâmplă şi cu stomacul", spune Chutkan. Acesta i-a sfătuit pe pacienţi să facă o cură de supe şi sucuri, pentru o perioadă, şi să se obişnuiască apoi să mănânce porţii mai mici.

Probiotice

Probioticele sunt o rază de speranţă pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil. Majoritatea celor care au această afecţiune, ce se manifestă prin constipaţie, dureri abdominale sau diaree, sunt femei.

Beţi ceai

O cană cu ceai cald de mentă poate face minuni, căci ajută muşchii stomacului să se relaxeze. Un efect calmant au şi uleiurile de mentă, care au ajutat mai multe persoane care suferă de sindromul colonului iritabil.

Remedii pentru dureri de burta. Solutii rapide ca sa scapi de durerile chinuitoare- doar medicul poate sa ajute

In cazul in care aveti dureri de burta inexplicabile, iar acestea sunt insotite de stari de voma, cel mai probabil este vorba despre o problema care necesita atentia medicului! Mergeti la doctor, inainte ca frecventa durerilor sa creasca! Desi exista remedii pentru dureri de burta care pot fi utilizate acasa, este necesar consultul medicului pentru ca sanatatea dumneavoastra sa nu fie pusa in pericol!

sursa: sfatulmedicului.ro si Mediafax

 

Taguri: