Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat cea mai bună veste

Author: Marina Ionescu
Florin Cîțu a dezvăluit când vom renunța la mască
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre momentul în care vom renunța la masca de protecție și despre petrecerile de la nunți și botezuri.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că sunt mai multe propuneri care vor fi discutate vineri, când va avea loc comitetul interministerial. În mare, ele se referă la organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate. Totodată, în birourile în care toți angajații sunt vaccinați se va putea renunța la mască, de la 1 iunie, potrivit unei alte propuneri.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre revenirea la normalitate. Șeful campaniei de vaccinare consideră că nu trebuie să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați: ”Ne putem întoarce la normalitate şi fără atingerea acestei cifre”

Petreceri la nunți și botezuri

Florin Cîțu a declarat că singura soluție pentru a petrecere la nunți și botezuri, din 1 iunie, este vaccinarea. Premierul României  a mai menționat că a avut mai multe discuții cu ogranizatorii de evenimente, iar aceștia au fost de acord ca genul acesta de petreceri să se desfășoare doar cu persoane imunizate.

"Când ne vom vaccina. Este iar o propunere pe care am făcut-o în comitetetul interministerial de vineri pentru a a avea evenimente private doar pentru persoane vaccinate. 

De la 1 iunie. Avem o ţintă. Până la 1 iunie să le permitem oamenilor să se vaccineze", a afirmat şeful Executivului.

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care s-au vaccinat! Florin Cîțu a dezvăluit când vom scăpa de mască!

Florin Cîțu, despre renunțarea la masca de protecție

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că dacă oamenii se vor vaccina în număr cât mai mare, s-ar putea renunța la masca de protecție în birourile de tip open space. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii. În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască.

Există motivații, vom vedea dacă este cazul să introducem și motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate(...) Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, cei de la Ministerul de Interne(...)  este ceea ce eu cred că se poate face" , a explicat Cîțu, în timpul conferinței de presă.

Premierul României a spus că dacă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate se atinge, la 1 iunie am putea renunța la mască la plajă.

Mai mult, Florin Cîțu a menționat că persoanele vaccinate se vor putea bucura de redeschiderea restaurantelor cu capacitate de 100%.

Citeste si: Se renunță la distanțarea fizică începând cu data de 21 iunie? Iată unde s-ar putea aplica această măsură

"Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc.,

putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior.

Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

De asemenea, premierul României a fost întrebat despre renunțarea la mască în aer liber. Florin Cîțu a spus că ar putea fi luată în calcul abia de la 1 august.

"Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde", a spus premierul.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.