Repartizare licee 2020. Peste 2.000 de elevi din toată țara, care au susținut examenul de Evaluare Națională în acest an, au rămas nerepartizați la liceu, deoarece nu au completat corect formularul de admitere. În această situație, au fost în special elevii cu note foarte mari, care nu au trecut mai multe opțiuni pentru liceu, convinși că vor ajunge acolo unde vor.
Anul acesta, din cauza unei pandemiei, mediile școlare au fost mai mari decât de obicei.
Citeste si: Admitere liceu 2020 edu.ro: listele complete pe judete. Afla aici la ce liceu ai intrat
Citeste si: Admitere la liceu 2020. Etapa specială a Evaluarii Naționale a schimbat ierarhia elevilor
Citeste si: Rezultatele la Bacalaureat 2020, după contestații, au fost publicate
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Drept urmare, lupta pentru locurile de liceu a fost mult mai acerbă. Mulți elevi cu note bune care nu și-au evaluat corect șansele și au completat incorect opțiunile de admitere au fost omiși și acum trebuie să se aplice la școli profesionale sau liceele care mai au locuri libere.
Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea la liceu
Doi studenți din Giurgiu, care doreau să studieze la un colegiu de elită din Capitală, au rămas nedepărtați, deși media lor depășește 9,50.
Primul dintre ei a absolvit liceul cu 10 pe linie, iar acum a putut ajunge la colegiul tehnic din județul său. După prima sesiune de recrutare, au rămas doar 3400 de locuri în toată țara, majoritatea în București (peste 1800). Nu există locuri vacante în unele județe, de exemplu, în Ialomița, 195 de candidați nu au fost separați.
Repartizare licee 2020. Greșeala făcută de elevi a fost că s-au orientat după mediile de admitere din anii precedenți, însă la examenele din această vară notele au fost cu un punct mai mari decât de obicei.
Repartizare licee 2020. "Anul acesta mediile au fost foarte mari"
”Au refuzat să completeze toate opțiunile posibile. Mai ales copiii cu medii peste 8 și-au dorit să ajungă la licee, colegii foarte bune, ceea ce nu a fost posibil pentru că anul acesta mediile au fost foarte mari”, a declarat Letiția Neamțu, director la o școală gimnazială din Brașov.