Repatriere decedati: ce trebuie sa stii inainte de a incepe acest proces

Author: Alina Petre

Din ce în ce mai mulți români pleacă peste hotare, fie pentru a face rost de mai mulți bani pentru cei de acasă sau pur și simplu pentru a-și petrece vacanța în străinătate. Și nu puține sunt cazurile în care aceștia ajung să își piardă viața printre străini. Aceste veste nu este una ușor de gestionat pentru cei rămași în urmă, care în afară de faptul că trebuie să facă față cu bine durerii sufletești, trebuie să se ocupe și de tot ceea ce ține de repatrierea trupului neînsuflețit în țară. Două misiuni destul de dificile, dar măcar pentru una dintre ele avem o soluție: apelarea la o firmă profesionistă care se ocupă cu repatrierea celor decedați, iar din rândurile următoare vei înțelege foarte bine și de ce facem această recomandare.

Lupta cu timpul

Nici măcar nu vrem să ne imaginăm ce este în sufletul celor care și-i pierd pe cei dragi, dar trebuie să fim tari și să explicăm multe aspecte. Timpul curge în dezavantajul familiei celui care a încetat din viață, și de aceea trebuie să se ia urgent acele măsuri care se impun în acest caz. Prima, și cea mai importantă decizie care trebuie luată acum este apelarea la o firmă profesionistă de repatriere decedati. Și de ce neapărat profesionistă? Simplu: pentru că angajații de aici au experiența necesară de a se ocupa rapid și eficient de tot ce presupune aducerea în țară a trupului persoanei care a încetat din viață. În caz contrar, vei cheltui mulți bani și în plus, este posibil să apară și unele încurcături de care chiar nu ai nevoie în aceste clipe grele. 

Organizarea unei înmormântări este destul de dificilă și așa. Cu atât mai mult se complică lucrurile atunci când vine vorba despre o repatriere, care implică multe acte, transport funerar și multe altele. Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, îți vom explica unele dintre avantajele pe care le ai atunci când apelezi la o firmă profesionistă.

Prețuri accesibile

Nu spunem că o repatriere decedați va costa puțin, pentru că am minți. Sunt costuri care, pentru multe dintre familiile din România, sunt destul de mari. Acestea pot fi și mai mari dacă apelezi la o firmă fără experiență, care nu știe exact ce trebuie să facă. De asemenea, în prețul repatrierii intră și cel legat de transport și de alte taxe care mai trebuie achitate. Atunci când apelezi la profesioniști, costurile sunt ceva mai accesibile și nu de puține ori se acceptă și plata în rate, ceea ce te ajută enorm.

Servicii prompte și rapide

După cum spuneam mai sus, timpul este foarte prețios atunci când vine vorba despre repatrierea celor decedați. Iată de ce o firmă profesionistă care se ocupă de așa ceva este cea mai bună soluție deoarece știe exact unde să ajungă pentru a obține cât mai rapid toată documentația legală de care este nevoie. Pentru cei fără experiență sau chiar membrii familiei, aceste acte se obțin mult mai greu, ceea ce face ca procesul repatrierii să fie cu atât mai dificil. De asemenea, ei dispun de sicrie speciale care sunt cerute de cadrul legal aflat în vigoare pentru transportul celui decedați.

Transportul funerar

Totodată, o firmă profesionistă de repatriere decedați va putea asigura, în cele mai bune servicii, transportul funerar internațional, și uneori chiar și pe teritoriul țării noastre. Ai garanția că toate condițiile impuse de lege în acest caz sunt respectate cu strictețe și în acest fel tot ceea ce ține de repatrierea corpului celui drag ție care a încetat din viață se face în cele mai bune condiții.

O comunicare eficientă

Multe dintre încurcăturile care pot apărea acum au drept cauză o comunicare slabă sau chiar ineficientă între membrii familiei și firma cu care vrei să colaborezi pentru aducerea acasă a trupului neînsuflețit. Situația se schimbă total atunci când apelezi la profesioniști, care nu doar că știu să se descurce foarte bine într-o țară străină, discută cu autoritățile locale în limba lor sau în engleză, dar îți oferă și ție informațiile de care ai nevoie pentru a înețele exact etapele care sunt parcurse.

Standarde înalte de calitate

Nici soluția de a apela la o firmă din străinătate nu este mai în avantajul tău, deoarece serviciile acesteia pot fi mult mai scumpe, și din nou ne lovim de bariera lingvistică. Avem și noi destule firme profesioniste de repatriere decedați care se pot ocupa foarte bine de demersurile care se fac cu acest prilej, și au nu doar competența necesară, ci și toate autorizațiile de care au nevoie. Cu adevărat nu vei avea ce să le reproșezi din punctul de vedere al calității serviciilor. De fapt, chiar nimic, ca să fim complet sinceri.

Respectarea tradițiilor de înmormântare

Românii sunt recunoscuți pentru faptul că au multe tradiții legate de organizarea priveghiului și a înmomântării, care sunt de regulă respectate. Este, dacă vrei, un ultim gest de iubire și respect față de cel care a părăsit această lume, uneori mult prea devreme. De aceea este nevoie să apelezi la o firmă românească profesionistă de repatriere decedați, pentru că angajații acesteia cunosc toate aceste obiceiuri și, dacă tu vrei, le vor aplica și în cazul tău.

Firmele românești cunosc cel mai bine care sunt tradițiile și obiceiurile

Tara noastră are multe obiceiuri cu privire la înmormântări și în general, aceste obiceiuri diferă de la o zonă la alta. Pentru că este vorba despre tradiții și obiceiuri românești, doar o firmă românească va știi cu exactitate cum vă poate ajuta. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.