REPORTAJ IMPRESIONANT si o lectie de viata!  Cativa tineri i-au dus provizii batranei care traieste ca o pustnica in munti

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 04 oct 2020, 04:15

Intr-o lume in care nimeni nu face nimic daca nu primeste ceva la schimb, mai exista si oameni care stiu ca omenia e lucru mare!

In sezonul trecut va prezentam povestea sfintei din munti, batrana care de douazeci de ani traieste la fel ca un pustnic departe de tot ce inseamana lume. Ea, magarul ei si Dumnezeu. Impresionati de ceea ce au vazut, cativa tineri s-au mobilizat si au batut pe jos un drum anevoios doar ca sa-i  aduca femeii provizii pentru iarna. Urmeaza un reportaj impresionant si o lectie de viata din care noi toti ar trebui sa reinvatam sa fim oameni!

Pe un picior de plai, pe o gura de rai.

Acolo am gasit-o in primavara pe bunica Maria, sfanta de pe munte, asa cum ii spune lumea. Femeia care, de doua decenii, traieste departe de civilizatie pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. In lumea ei parca timpul sta in loc iar banul nu are valoare.

Povestea ei a impresionat multa lume si nu putini au fost cei care s-au oferit sa o ajute, desi femeia nu cere nimic de la nimeni, doar de la Dumnezeu- putere.

Ciprian, Ion si Lucian sunt trei tineri din Sibiu, care, impresionati de povestea sfintei de pe munte s-au gandit sa-i intinda o mana de ajutor. Ideea gestului este a  unuia dintre baieti, care lucreaza de mai bine de cinci ani ca bucatar in Germania. Le-a povestit colegilor de munca, prietenilor si apropiatilor de bunica Maria si a reusit sa faca o cheta. Din banii stransi, a cumparat proviziile pe care le-a urcat, apoi, in varf de munte.##VIDEO122953##

Incarcati cu de toate, am pornit urcusul pe munte cu gandul ca microbuzul burdusit cu alimente va putea sa strabata macar un sfert din drum. Sperantele ni s-au naruit dupa nicio jumatate de kilometru. De acolo a inceput adevarata aventura. Opt kilometri a carat  o canapea de 60 de kilograme in spate?! Oare cati dintre noi ar face asa ceva? Modest din fire, nea' Nelu spune ca gestul este omenesc.

Poate si pentru ca este printre putinii care stiu suferinta batranei. Femeia nu doarme niciodata intinsa pentru ca nu are pat.

Mai bine de doua ore ne-a luat sa ajungem la doamna Maria. Un drum istovitor, dar pe care l-am uitat imediat ce am pus piciorul pe un taram desprins parca din basme. Cerul infinit, padurea care te ameteste cu mirosul de rasina de brad si gentianele purpurii (min.

13.33) considerate monumente ale naturii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In Muntii Poiana Rusca, aproape de varful Pades, la opt kilometri de mers pe jos de la ultima asezare omeneasca, ajungem la destinatie.

Cand da cu ochii de canapeaua pe care nea' Nelu a carat o in spate, femeia inmarmureste. De doua decenii, tanti Maria s-a izolat ca o calugarita intr-o chilie si duce o viata de sihastru.

S-a adaptat in salbaticie si este singurul mod de viata pe care il cunoaste. N-a vazut niciodata cum arata un televizor, ii este frica sa mearga cu masina si nu are habar cine este presedintele Romaniei. Civilizatia e departe, dar batrana vrea sa stea cat mai departe de ea. De curand, nea' Nelu i-a adus un radio, asa ca acum este la curent cu ce se intampla in lume. Un mod de viata aproape imposibil de inteles pentru noi, pamantenii ancorati intr-o lumea a tehnologiei si vitezei.

Se spune ca omul potrivit e la locul potrivit. Asa am fost si noi in casuta aruncata pe o culme si uitata de lume. Am ajuns tocmai cand apa pentru animale se terminase...

Iar noi am ascultat rugamintea batranei si ne-am dus dupa apa. Prima servita a fost Pusa, margarita care o ajuta zilnic pe tanti Maria sa care licoarea rece de izvor. Misiunea asinului e mai usoara de cand un localnic din sat a vazut la televizor reportajul filmat in primavara de reporterii „Asta-i Romania”. Omul a urcat in varf de mute sa taie copitele bietului animal, care abia mai putea sa mearga.

Tinerii care i-au intins o mana de ajutor batranei nu asteapta nici bani, nici multumiri. Au facut-o din suflet- stiu ca sa fii om in ziua de astazi e mare lucru!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.