Șeful Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, i-a cerut Guvernului, într-o întâlnire, ca restaurantele din Capitală să funcționeze în continuare până la un lockdown complet.
„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului
Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, citat de Agerpres.
Mischie a recunoscut că există riscul ca restaurantele din Capitală să se închidă și ele dacă se va schimba formula de calcul a incidenței cazurilor noi de Covid-19.
„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a mai declarat Daniel Mischie.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Restaurantele din Brașov și Cluj s-au închis imediat după redeschidere
Restaurantele din Brașov și din Cluj-Napoca s-au închis la scurt timp după redeschidere.
Restaurantele și teatrele din Cluj s-au închis la numai 4 zile de la redeschidere, în timp ce în Brașov s-a luat decizia lockdown-ului la două săptămâni de la redeschidere.
Rata de infectare în Cluj-Napoca a ajuns la 3,49 la mia de locuitori atunci când s-a luat decizia închiderii.
Restaurantele, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de spectacol din municipiul Brașov s-au închis la două săptămâni după redeschidere. Ele fuseseră redeschise pe 3 februarie, la 30% din capacitate, după ce rata de incidență a cazurilor noi de Covid-19 scăzuse sub 3 la mia de locuitori.