Restaurantele se închid din nou și în București?! Ce îi cere Guvernului șeful patronatului: "Dorim să evităm..."

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 22 iul 2022, 02:55
Restaurantele s-au închis în Brașov și Cluj și s-ar putea închide și în Capitală

Restaurantele s-ar putea închide din nou și în Capitală, recunoaște șeful patronatului, Daniel Mischie.

Șeful Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, i-a cerut Guvernului, într-o întâlnire, ca restaurantele din Capitală să funcționeze în continuare până la un lockdown complet.

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%.

Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, citat de Agerpres. 

Mischie a recunoscut că există riscul ca restaurantele din Capitală să se închidă și ele dacă se va schimba formula de calcul a incidenței cazurilor noi de Covid-19.

„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a mai declarat Daniel Mischie.

Șeful patronatului HORA vrea asigurări de la Guvern

Restaurantele din Brașov și Cluj s-au închis imediat după redeschidere

Restaurantele din Brașov și din Cluj-Napoca s-au închis la scurt timp după redeschidere.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Restaurantele și teatrele din Cluj s-au închis la numai 4 zile de la redeschidere, în timp ce în Brașov s-a luat decizia lockdown-ului la două săptămâni de la redeschidere.

Rata de infectare în Cluj-Napoca a ajuns la 3,49 la mia de locuitori atunci când s-a luat decizia închiderii.

Restaurantele, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de spectacol din municipiul Brașov s-au închis la două săptămâni după redeschidere. Ele fuseseră redeschise pe 3 februarie, la 30% din capacitate, după ce rata de incidență a cazurilor noi de Covid-19 scăzuse sub 3 la mia de locuitori.

Citeste si: Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Nelu Tătaru a venit cu această propunere