Restricții aspre în Bulgaria! Se închid școlile, restaurantele și centrele comerciale. De când se impun noile măsuri

Author: Madalina Maftei
Bulgaria impune noi restrictii, mult mai dure

Bulgaria înăsprește restricțiile după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut. Astfel, țara va intra în carantină națională timp de 10 zile.

Numărul infecțiilor cu COVID-19 a crescut în întreaga Europă de la începutul lunii martie. Bulgaria este una dintre țările care a hotărât înăsprirea măsurilor, astfel, oficialii de la Sofia au decis închiderea școlilor, restaurantelor și centrelor comerciale timp de 10 zile, relatează Reuters.

Bulgaria, măsuri mai dure după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut

Bulgaria a înregistrat, joi, 4.201 de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus, potrivit datelor publicate de Worldometers.

Totodată, 7.804 de persoane sunt internate în spitale, dintre care 609 sunt la terapie intensivă. Conform datelor publicate de Worldometers, Bulgaria a înregistrat o creștere cu 40% a noilor cazuri în ultima săptămână, relatează Reuters.

Astfel, după o creștere însemnată a cazurilor din ultima perioadă, ministrul sănătății a anunțat o serie de măsuri.

”Numărul infecţiilor este în creştere, la fel şi numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19, ceea ce ne-a determinat să impunem restricţii la nivel naţional de luni timp de 10 zile”, a

declarat ministrului sănătăţii Kostadin Angelov.

Citeste si: Bulgaria, reguli clare de la 1 Mai! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge în vacanță

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De când se impun noile restricții în Bulgaria

În urma anunțului făcut de ministrul sănătății, noile măsuri vor intra în vigoare din 22 martie și vor trebui respectate pe o perioadă de 10 zile.

Școlile și centrele comerciale vor fi închise în această perioadă. De asemenea, restaurantele și celelalte unități de catering vor putea face livrări doar la domiciliu. Restaurantele vor fi închise, la fel și hotelurile, clienții vor trebui să ia masa în propriile camere.

Mai mult, adunările și evenimentele sunt interzise, iar nunțile și botezurile se pot desfășura cu maximum 15 participanți.

”Vieţile oamenilor şi sănătatea sunt cele mai importante”, a

declarat premierul Boiko Borisov, justificând introducerea noilor măsuri chiar în preajma alegerilor legislative din 4 aprilie.

Citeste si: Noi restricții în Bulgaria. Ce trebuie să facă persoanele care intră pe teritoriul țării?

În urmă cu câteva zile, Bulgaria a anunțat oficial că se pregătește pentru deschiderea sezonului estival începând cu data de 1 mai 2021. Oficialii de la Sofia anunțau ce măsuri vor trebui să respecte turiștii care vor alege ca destinație de vacanță stațiunile de la Marea Neagră.

În acest moment, Bulgaria înăsprește restricțiile după ce numărul infectărilor a crescut extraordinar de mult, rămâne de văzut dacă data prestabilită va rămâne în vigoare.