Restricții de circulație în Capitală! Nicușor Dan a făcut anunțul

Author: Ana Dinu

Restricții de circulație în Capitală! Nicușor Dan a făcut anunțul

Sursa: Facebook

Primarul Capitalei a anunțat că, din cauza numărului mare de infecții cu COVID-19, se suspendă în weekend proiectul ”străzi deschise”.

Restricții de circulație în Capitală din acest weekend. Nicușor Dan a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Restricții de circulație în Capitală! Nicușor Dan a făcut anunțul

Restricțiile de circulație revin în București în weekend: ”Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat.

Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă. 

Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În Capitală rata de infectare a ajuns astăzi la 6,33 la mia de locuitori. Potrivit, Grupului de Comunicare Strategică, miercuri au fost raportate 10.826 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.561 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 207 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.320

de pacienţi cu COVID-19. 310 copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI. 

Citeste si: Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere. Cât te costă dacă NU respecţi regulile

Capitala a ajuns la rata de 6,33 la mie

Bucureștiul a ajuns, miercuri, la o incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de coronavirus de peste 6 la mie, ceea ce  implică impunerea unor noi restricții. 

În ceea ce privește închiderea școlilor, care conform prevederilor ar trebui să se închidă după ce pragul de 6 la mie a fost depășit, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că dorește ca elevii să meargă în continuare în format fizic la școala și după ce a fost atins pragul de 6 infectări la mia de locuitori, o decizie în acest sens ar urma să fie luată până vineri.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în termenul legal de 48 de ore, pentru a decide noi măsuri. Termenul pe ore se calculează începând cu ora 00:00 a zilei următoare.

Citeste si: Bucureștiul intră în carantină! Rata de infectare a trecut de 6 la mie. Magazinele se închid la ora 18:00. Nunțile și botezurile sunt complet interzise

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.