Restrictii de la 1 august: e oficial! Ce masuri pregatesc autoritatile

Autor: B.M.
Actualizat: 30 iul 2020, 10:56

Restrictii 1 august: premierul Ludovic Orban a confirmat ca Guvernul pregateste o serie de noi restrictii incepand cu 1 august.

UPDATE 30.07: Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a publicat lista oficiala a restrictiilor care vor intra in vigoare in Romania incepand cu data de 1 august. Detalii aici.

Pe fondul cresterii cazurilor de coronavirus din Romania, autoritatile pregatesc o serie de restrictii de la 1 august, care vor fi aplicate in mai multe zone din tara. Este a 8-a zi consecutiva in care tara noastra inregistreaza peste 1.000

de cazuri noi intr-un interval de 24 de ore.

De asemenea numarul pacientilor internati la ATI a atins un nou record: 377 de persoane sunt la Terapie Intensiva, cea mai mare cifra de la debutul pandemiei in Romania.

Restrictii 1 august: ce nu mai avem voie sa facem

Premierul Ludovic Orban a declarat ca, printre masurile luate in calcul de Guvern, se numara limitarea programului de functionare al cluburilor si teraselor din anumite zone.

De asemenea, obligativitatea purtarii mastilor in spatii deschise va fi extinsa; in prezent aceasta masura se aplica in 3 judete in Romania.

Restrictii 1 august: Ludovic Orban a mai declarat ca noi masuri vor fi impuse si pe plaje, unde obligativitatea distantarii fizice ar putea fi impusa chiar si persoanelor apartinand aceleiasi familii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Singurele discutii sunt legate de limitarea programului la cluburi si terase, dar numai in anumite zone unde e gradul de raspândire mai mare, deci nu la nivel national, este vorba de masuri un pic mai clare legate de plaje, pentru ca si pe plaje exista un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e sa se elimine exceptia legata de persoanele apartinând unei familii, sa fie regula de distantare aplicata tuturor, cu exceptia copiilor.

"De asemenea, e discutia legata de posibilitatea introducerii obligativitatii purtarii mastilor in spatii deschide aglomerate", a declarat Ludovic Orban.

Starea de alerta se modifica! Anuntul facut de Ludovic Orban

Primul ministru a mai declarat ca hotararea referitoare la starea de alerta va fi modificata cu o serie de propuneri formulate de specialistii Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

„Specialistii deja au formulat niste propuneri de care noi vom tine cont si cel mai probabil va fi CNSU si miercuri sedinta de guvern in care, daca e necesar, vom modifica hotarârea

referitoare la starea de alerta pentru a interoduce noi masuri”, a precizat premierul.

Restrictii 1 august: incepe testarea la nivel national

Pe fondul anuntarii unor noi restrictii de la 1 august si a cresterii constante a numarului de cazuri de coronavirus Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca a inceput testarea la nivel natonal, pentru a se depista gradul de imunizare a populatiei la infectia cu coronavirus.

"A inceput acel test de seroprevalenta si au inceput recoltarile de la diverse laboratoare din judete si continua aceasta recoltare. In acest moment a scazut ritmul, pentru ca trebuie sa gestionam o a doua cocoasa a primului val pandemic, dar acel test merge in continuare. Rezultatele vor veni la inceputul lunii septembrie", a precizat Nelu Tataru.