Restricții de trafic pentru șoferi! Lista drumurilor celor 15 județe pe care șoferii nu au voie să circule

Autor: Bianca Vidoi

Restricții trafic

Sursa: Pexels.com

Temperaturile din termometre sunt tot mai ridicate, motiv pentru care traficul din 15 județe a fost restricționat.

Temperaturile maxime din România ajung la 38 de grade Celsius, motiv pentru care reprezentanții centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române au decis să restricționeze traficul pe drumurile din 15 județe din România. Restricțiile impuse sunt valabile la data de 20 iunie 2024, în intervalul 10.00- 20.00.

Restricții de trafic pentru șoferi!

Temperaturile zilei de joi, 20 iunie 2024, ajung la o valoare maximă de 38 de grade Celsius, ceea ce este un adevărat motiv de îngrijorare pentru reprezentanții centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, ce au decis

să restricționeze anumite drumuri din România. Restricțiile de trafic sunt pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu au voie să circule pe anumite drumuri din 15 județe din România din cauza temperaturilor crescute. Traficul este interzis pentru a preveni degradările provocate de circulația traficului greu și deformările majore ireversibile ale șoselelor, în intervalul orar 10.00

- 20.00.

Cele 15 județe în care autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt: Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea, potrivi Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cu toate acestea, există și excepții pentru această restricționare a traficului, astfel autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone ce pot circula pe drumurile din cele 15 județe sunt:

- transporturilor de persoane;

- transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală sau vegetală;

- vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

- transporturi funerare;

- transporturi poștale;

Citește și: Canicula a făcut ravagii în România! Oamenii au început să cadă pe stradă din cauza temperaturilor ridicate

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

- transporturi de echipamente de prim ajutor;

- transporturi pentru distribuire de carburanți;

- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

- transporturi pentru tractări vehicule avariate;

- transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

- transporturi de apă îmbuteliată;

- transporturi produse provenite din exploatări agricole;

- transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Cod portocaliu de caniculă în regiunile din sudul României

Temperaturile din termometre devin tot mai greu de suportat de către români, iar meteorologii emit noi coduri de caniculă. În Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate față de cele specifice pentru această perioadă a anului, la data de 20 iunie 2024, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 38 de grade Celsius.

În aceste regiuni s-a emis un cod portocaliu de caniculă.

La data de 21 iunie 2024, valul de căldură o să se resimtă puternic în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa între 32 și 34 de grade Celsius, fiind emis astfel un cod galben de căldură, potrivit ziarulunirea.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?