Restricții în bisericile din România? ÎPS Teodosie a reacționat dur: „Biserica aparține lui Dumnezeu și...”

Author: Amalia Georgescu
ÎPS Teodosie, reacție dură după ce s-a vorbit despre introducerea unor noi restricții în biserici
Sursa: Facebook

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în România, astfel că autoritățile iau în calcul introducerea unor noi restricții. Ce se va întâmpla cu bisericile și cum a reacționat ÎPS Teodosie?

Specialiștii în sănătate sunt îngrijorați având în vedere că numărul celor care se îmbolnăvesc de COVID-19 este în creștere în România. Ce se va întâmpla cu restricțiile în perioada următoare?

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce s-a vorbit de introducerea unor noi restricții în România

Chiar dacă pentru moment se află în vigoare restricțiile impuse anterior, autoritățile iau în calcul ca în situația în care numărul îmbolnăvirilor va crește să fie introduse noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului în comunitate.

Având în vedere contextul epidemiologic actual și posibilitatea introducerii unor noi restricții în bisericile din România, ÎPS Teodosie a reacționat dur, acesta cerându-le oamenilor să se opună în cazul în care se va dori din nou închiderea bisericilor din România.

Cunoscut pentru declarațiile sale controversate în perioada pandemiei de coronavirus, ÎPS Teodosie a ținut să precizeze că Biserica nu poate fi controlată de autorități, ținând cont că aparține lui Dumnezeu și credincioșilor, motiv pentru care nu ar trebui impuse restricții în lăcașurile de cult.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?

”Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala.”, a spus ÎPS Teodosie, potrivit libertatea.ro.

Declarațiile făcute de Arhiepiscopul Tomisului vin în contextul în care au apărut discuții în spațiul public referitoare la introducerea unor noi restricții din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS CoV-2.

Autoritățile au ținut să atragă atenția că este nevoie ca oamenii să respecte în continuare regulile de igienă impuse și să nu trateze cu indiferență măsurile luate de autorități, ținând cont de faptul că riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în continuare ridicat și există riscul ca un al treilea val al pandemiei să izbucnească în perioada următoare. În plus, prezența tulpinilor noi în România complică și mai mult lucrurile, având în vedere că acestea sunt mult mai contagioase decât varianta inițială a coronavirusului. 

Citeste si: Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.