Restrictii la mare si la munte! Ce masuri anunta autoritatile: toti romanii care pleaca in weekend trebuie sa stie

Author: B.M.
Ministrul Sanatatii Nelu Tataru

Restrictii la mare si la munte: autoritatile anunta o serie de masuri ce vor fi implementate in acest weekend la litoral si la munte.

Restrictii la mare si la munte: Bogdan Despescu, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca autoritatile vor aplica masuri ferme in acest weekend in zonele de la mare si munte frecventate de turisti.

Astfel, vor fi formate echipe mixte de jandarmi, politisti, inspectori ITM si protectia consumatorilor care vor verifica respectarea regulilor impuse de autoritati.

Citeste si: Nou focar de coronavirus in Romania! Ce au decis sa inchida autoritatile

Restrictii la mare si la munte: ce trebuie sa stie turistii

Bogdan Despescu a declarat ca vor fi organizate actiuni de verificare cu efective marite in zonele aglomerate, iar la constatarea incalcarii restrictiilor impuse de autoritati vor fi luate "masuri ferme".

"Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună. Vom avea o linie Telverde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate ca să putem acționa. Unde vom constata încălcări ale legii vom lua măsuri ferme. Pentru litoral vor fi detașate echipaje din țară. Vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile", a declarat Bogdan Despescu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Marcel Vela, primul mesaj despre inchiderea litoralului: ”Oamenii vor înţelege”

Anuntul lui Nelu Tataru despre prelungirea starii de alerta

Restrictii la mare si la munte: prin intermediul unei declarații de presă, Nelu Tătaru a anunțat că deși autoritățile pot gestiona în momentul de față epidemia de coronavirus, există șanse mari ca, în situația în care numărul de cazuri noi de infectare cu

coronavirus va crește, autoritățile să prelungească starea de alertă. Întrebat dacă poate fi instituită o nouă stare de urgență, ministrul Săntății a precizat că nu este luată în calcul această măsură la momentul actual.

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor a crescut, iar oamenii au tendința de a nu mai respecta regulile de igienă și de distanțare socială, Nelu Tătaru a atras încă o dată atenția asupra efectelor pe care coronavirusul le poate avea la nivelul organismului.

Citeste si: Coronavirusul a suferit modificări! Mai contagios acum ca niciodată

Restrictii la mare si la munte, pe fondul cresterii cazurilor de coronavirus

Romania a cunoscut o crestere sustinuta a cazurilor de coronavirus in ultimele doua saptamani, numarul de noi imbolnaviri ajungand la cote alarmante. In total Romania inregistreaza 27.746 cazuri si 1.687

decese.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.