Restrictii noi anuntate de Ludovic Orban! Ce masuri se mai iau pentru limitarea raspandirii coronavirusului

Author: Luiza Stama
Actualizat: 26 oct 2020, 14:33

Premierul Ludovic orban a vorbit despre noile masuri si restrictii care ar putea sa fie luate pentru limitarea raspandirii coronavirusului, in conditiile in care numarul de imbolnaviri creste ingrijorator de la o zi la alta.

Dupa ce s-a impus sa purtam masca inclusiv in spatiile deschise, in judetele puternic afectate de coronavirus, iar scolile, restaurantele, barurile, cinematografele si teatrele au fost inchise, noi masuri si restrictii se anunta, in incercarea de a tine sub control raspandirea coronavirusului.

Restrictii aplicate pe timp de noapte

Ludovic Orban a vorbit despre masuri care s-ar putea aplica pe timp de noapte, iar masurile sunt deja luate in calcul de autoritati.

Singurul lucru care face ca masurile se restrictiile pe timp de noapte sa nu fie inca aplicate este ca autoritatile romane asteapta sa primeasca evaluarea eficientei acestori masuri care sunt deja aplicate in alte tari, iar daca se va dovedi ca ele sunt eficiente, vor fi adoptate si in Romania.

Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte țări, vrem să vedem dacă există efecte.

Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei mai activi după ora 23,00”
, a spus Ludovic Orban!

Bucuresti, situatia in ce priveste imbolnavirile

Numarul de imbolnaviri raportat cel mai recent in Capitala a fost de 555 de persoane, cu o rata de pozitivare de 3,51 la mia de persoane. O data cu scoala online si purtarea obligatorie a mastii de protectie se asteapta ca incidenta sa scada, iar numarul de imbolnaviri sa fie mai mic la finalul celor 14 zile pentru care s-au impus masurile.

Numarul de imbolnaviri cu noul coronavirus creste dramatic in Bucuresti si alte 14 judete din tara. 3855 de cazuri au fost inregistrate in ultimele 24 de ore si inca un judet a intrat in scenariul rosu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Capitala si alte 14 judete au inregistrat un numar mare de noi imbolnaviri, iar judetul Salaj a intrat in scenariul rosu.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat a declarat ca cel putin pana in primavara sau in vara anului viitor nu va fi rezolvata problema cu noul coronavirus.

El a mai adaugat ca pana atunci cetatenii trebuie sa invete sa traiasca cu virusul si sa respecte toate regulile, transmite News.ro.

citeste continuarea aici