Restricțiile anti-COVID-19 ar putea fi reintroduse în România! Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 dec 2022, 08:05

În ce condiții ar putea fi reintroduse restricțiile anti-COVID-19, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre posibilitatea ca restricțiile anti-COVID-19 să fie reintroduse în România, având în vedere că, în ultimele 24 de ore, s-au raportat peste 4.500 de cazuri noi de COVID-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila , susține că numărul de cazuri cu  COVID-19 este în creștere, motiv pentru care îngrijorările nu vor lipsi din Guvern.

În ce condiții ar putea fi reintroduse restricțiile anti-COVID-19, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Restricțiile anti-COVID-19 ar putea fi reintroduse doar dacă secțiile ATI nu vor mai putea face față cazurilor.

„Propunerile de ridicare etapizată a restricțiilor au fost în corelație cu numărul de persoane internate în spital și mai ales cu a numărului de persoane internate la terapie intensivă. Atât timp cât această infecție va avea un impact mic asupra capacității de acordare a asistenței medicale nu vor fi niciun fel de probleme”, a declarat ministrul Sănătății, la sfârșitul ședinței de Guvern.

Citeste si: Alexandru Rafila regretă că starea de alertă a fost ridicată: „Ne aşteptăm la un trend ascendent al infectărilor cu COVID”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alexandru Rafila a mai explicat și faptul că nu există un mecanism prestabilit de reintroducere a restricțiilor, ci că au loc doar discuții, în funcție de cum evoluează cazurile.

„Vom monitoriza acest lucru și dacă va fi un trend rapid ascendent care să ducă la aglomerarea secțiilor ATI împreună cu cei care au expertiză de la DSP și reprezentanti vom veni sa discutăm o astfel de problemă, dar nu aș vrea să plecăm cu concluzia că deja s-a stabilit un mecanism prin care restricțiile vor fi reintroduse”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Paturile ATI au fost ocupate în proporție de 25%

Ministrul Sănătății a atenționat că numărul de pacienți din secțiile ATI a ajuns la procentul de 25% din capacitatea totală a secțiilor.

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 martie 2022: Peste 4.000 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

„La ATI au fost alocate aproape 1900 de paturi pentru pacienții infectați COVID și știți bine că propunerea inițială a fost să se ridice restricțiile când scade la sub 50%.

Au fost ridicate când s-a ajuns la această cifră. Acum avem mult mai puține, în jur de 25% dintre paturi sunt ocupate. Este o discuție pe care cu siguranță o vom avea dacă vom ajunge la jumătate din gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă”, a transmis ministrul Sănătății.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.