Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile

Author: Denisa Avram
Actualizat: 22 iul 2022, 14:25
Restrictiile de calatorie vor deveni mai putin stricte in Franta

Autoritățile din Franța au decis relaxarea măsurilor în ceea ce priveștește călătoriile, atat internaționale, cât și locale.

Începând de vineri, 12 martie o șară din Uniunea Europeană va impune o relaxare a măsurilor de siguranță împotriva Coronavirusului în următoarea perioadă. Începând din acest weekend,  Franţa a anunţat relaxarea resţiilor de călătorie către şi dinspre şapte ţări din afara Uniunii Europene 

Restricțiile de călătoria se relaxează în Franța de vineri, 12 martie

Joi, 11 martie, oficialii francezi au anunțat relaxarea condiţiilor de călătorie către şi dinspre şapte ţări din afara Uniunii Europene, inclusiv Regatul Unit, conform AFP.Până

acum era nevoie de un „motiv imperios” pentru deplasare, pentru a preveni răspândirea Coronavirusului, potrivit capital.ro.

Începând cu data de 12 martie, se va putea intra în Franţa, fără justificare necesară, din Australia, Coreea de Sud, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit şi Singapore şi se va putea de asemenea pleca spre aceste destinaţii, a comunicat Ministerul francez de externe.

În februarie autoritățile franceze anunțau prelungirea stării de urgență la nivel național, până pe 1 iunie 2021.

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, au făcut pulică aprobarea deciziei de prelungire a stării de urgenţă pentru alte aproape patru luni.

Decizia prelungirii stării de urgenţă în Franța a fost aprobată cu un raport de voturi de 278 la 193. Starea de urgenţă sanitară permite impunerea de restricţii, inclusiv în ceea ce privește deplasarea.

Citeste si: Se impun noi măsuri în România?! Circulația interzistă după ora 18?! Ce spune Premierul Florin Cîțu despre această decizie

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Beneficii pentru românii vaccinați care vor să călătorească în străinătate

Românii vaccinați vor putea ajunge mai uşor în Grecia și Israel, fără să se testeze împotriva COVID-19 ori să stea în carantină, cum sunt obligați să o facă acum. Acest lucru va fi posibil prin prezentarea unei adeverințe de vaccinare.

România ar putea încheia un protocol cu Grecia și Israel, pentru ca româniisă poată călători în aceste două state pe baza adeverinței de vaccinare.

În momentul de față, românii care merg în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni.

Citeste si: Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

„Ministrul  Economiei și Turismului a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două să facem un protocol. Nu se poate la nivel de Bruxelles, dar va fi bilateral. Asta va însemna că, dat fiind faptul că România merge bine la capitolul vaccinare, românii care vor avea vaccin vor putea merge în Grecia fără test.

Noi încercăm să îi convingem pe greci să facă testul rapid în frontieră, contra cost, cu 10 euro. 

Vom face un protocol.
Adeverința de vaccinare este un lucru bun. Dacă se reglementează la nivelul comunității Uniunii Europene, poți circula liber peste tot  ”, a declarat vicepreședintele ANAT, potrivit  huff.ro

Citeste si: Carantină TOTALĂ în România. Ce localitate intră în lockdown începând de azi