Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

Author: Denisa Avram
Actualizat: 22 apr 2021, 10:49
Restrictiile pe litoral vor fi ridicate incepand cu Duminica Floriilor

Autoritățile au anunțat o relaxare a restricțiilor pe litoral, începând cu Duminica Floriilor, pentru a încuraja turismul local.

Minivacanța de Paște și 1 Mai se apropie cu pași repezi. Autoritățile au vești bune pentru cei care nu mai au răbdare până atunci, și plănuiau o escapadă la malul mării în Duminica Floriilor. Restricțiile pe litoral vor fi relaxate semnificativ, începând cu data de 25 aprilie. Măsura vine în sprijinul hotelierilor și patronilor de restaurante, dar și a turiștilor, dornici de relaxare după o perioadă plină de interdicții, în contextul pandemiei. 

Se ridică restricțiile pe litoral, începând cu Duminica Floriilor

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că incidenţa infectărilor cu COVID în municipiului Constanţa a scăzut sub 3,5 infectări la mia de locuitori. Astfel, s-a decis relaxarea restricțiilor, începând cu Duminica Floriilor, pe data de 25 aprilie. 

“Ne îndreptăm oricum spre deschiderea de sezon la 1 mai şi ne pregătim pentru primul mare weekend al litoralului 2021.

Şi pe măsură ce anunţăm asemenea ridicări ale restricţiilor oamenii au curaj practic şi sunt motivaţi să vină către litoralul românesc”
, a spus Corina Martin, manager al unei agenții de turism, pentru  observatornews.ro.

Terasele vor fi deschise până la ora 21:00. Conform datelor furnizate de GCS, incidenţa pe litoral este în scădere. La nivel de județ, incidența este de 2,68 cazuri noi la mia de locuitori, iar municipiul a întregistrat o incidenţă sub 3,5.

“Am fost foarte afectaţi de acestă decizie de a închide la 18:00 pentru că practic clienţii veneau la 13:30, 14:00 şi la 17:30 toată lumea trebuia să plece. Adică a fost un interval de 4 ore, foarte puţin”, a declarat un manager restaurant, potrivit sursei citate.

Citeste si: CFR anunță trenuri directe din țară spre litoral, pentru minivacanța de Paște

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce interdicții rămân în vigoare

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua o decizie finală vineri, 23 aprilie, în legătură cu restricțiile din în weekendul de Florii.

“Cu apropierea sărbătorilor este foarte important pentru a determina turiştii poate încă nehotărâţi să încerce un weekend prelungit pe litoral sau minivacanţă”, a spus Egevit Aslan, vicepreşedinte FPTR, conform  observatornews.ro.

Citeste si: S-au anunțat restricțiile pentru minivacanța de Paște! Ce le este interzis românilor de 1 Mai?

Restricțiile nu vor fi elminate în totalitate, însă. Turiştii care vor ajunge în weekendul acesta la malul mării sunt nevoiţi să respecte în continuare regulile de distanţare socială şi protecţie. Purtarea măștii va rămâne, în continuare, obligatorie.

Citeste si: Vești bune pentru români! S-ar putea renunța la carantina de noapte, iar masca nu va mai fi obligatorie. Când se vor ridica aceste măsuri

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.