Alba ca zăpada este o prăjitură care nu se face prea greu, este foarte gustoasă și extrem de populară. Rețeta prăjiturii Albă ca zăpada se află în topul căutărilor privind rețetele de prăjituri de Crăciun.
Iată ingredientele și cea mai cunoscută rețetă de Albă ca Zăpada, potrivit sfatulparintilor.ro, care o citează pe celebra Jamila Cuisine .
Rețetă Albă ca Zăpada- Ingrediente
Ingrediente foi rețetă Albă ca Zăpada:
10 linguri lapte
10 linguri zahăr
10 linguri ulei
1 linguriță amoniac stins în oțet
2 ouă
un praf de sare
făină cât cuprinde
Ingrediente cremă Albă ca zăpada
– 1 litru lapte
– 8 linguri rase făină
– 6 linguri rase zahăr
– zeama și coaja de la o lămâie
– o esență de vanilie sau rom
– 200 gr.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Rețetă Albă ca zăpada: Cum faci prăjitura copilăriei, cea mai căutată rețetă de Crăciun!
Pentru a pregăti aluatul prăjiturii Albă ca zăpada începem prin a dizolva zahărul în lapte, apoi adăugăm ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și amestecăm toată compoziția de până acum.
Punem apoi făina și frământăm un aluat suficient de tare pentru a întinde 3-4 foi, în funcție de cât de mare este tava.
Foile le coacem pe dosul tăvii, presărate cu făină.După ce am terminat aluatul începem să pregătim crema. Amestecăm făina cu 10 linguri de lapte rece și apoi adăugăm zahărul pregătit. Restul de lapte îl punem la fiert cu coaja de lămâie. Atunci când laptele a dat în fiert, adăugăm toată compoziția de lapte rece cu făină, amestecând încontinuu, până când laptele începe din nou să fiarbă.
Lăsăm laptele la fiert până când compoziția se dezlipește ușor de vas, apoi lăsăm la răcit, amestecând din când în când. După ce laptele s-a răcit punem untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, puțin câte puțin, amestecând serios. Ultimul pas în realizarea prăjiturii Albă ca Zăpada este să adăugăm zeama de lămâie și esența de vanilie sau de rom (pe care din ele am pregătit-o).
Iată cum aranjăm prăjitura după ce am realizat-o: punem o foaie în tavă și repartizăm crema uniform până terminăm toate foile și crema. Lăsăm apoi la rece, la frigider, până a doua zi, atunci când o tăiem în romburi și adăugăm deasupra zahărul pudră.
Citeste si: Rețete de cozonac de Crăciun: Cum faci cei mai buni cozonaci pentru sărbătoarea Nașterii Domnului