Rețetă: alivenci moldovenești. Aliveci moldovenesc, cunoscută popular și drept plăcinta ciobanului, este o gustare care-ți încântă papilele gustative.
Rețetă: alivenci moldovenești. Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 100 g brânză de oaie
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- 1 linguriță sare
Rețetă: alivenci moldovenești. Mod de preparare
Rețetă: alivenci moldovenești. Punem laptele la fiert cu un praf de sare. În momentul în care dă în clocot adăugați mălaiul, ca atunci când faceți mămăligă, și amestecați în mod constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit. Între timp, preîncălziți cuptorul. Apoi se separați ouăle într-un vas mic.
Rețetă: alivenci moldovenești. Brânza se mărunțește cu furculița, într-un castron separat, sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică. Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile. Bateți albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.
Citeste si: Chef Joseph Hadad, prima reacție după ce a ajuns de urgență la spital! "Dragii mei..."
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură
Citeste si: Tu cum mananci COZONACUL? Este gresit! Iata cum se consuma cozonacul, potrivit specialistului
Rețetă: alivenci moldovenești. Terciul de mămăligă se amestecă cu crema de brânză, apoi încorporați albușurile, cu mișcări ample. Se unge o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt, după care turnați compoziția în tavă.
Rețetă: alivenci moldovenești. În cazul în care doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras. Se dă cuptorul la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Desertul se servește cald, cu smântână cremoasă deasupra.