Nelipsit de pe mesele de Paște ale românilor, rețeta clasică a drobului de miel a fost transmisă din generație în generație. Noi vrem să vă împărtășim această rețetă clasică de drob de miel astfel încât să puneți pe masa de Paște gustul de odinioară.
Deși rețetele și ingredientele s-au schimbat de-a lungul vremii, drobul tradițional de pe mesele de Paște ale românilor era făcut odinioară din carne de miel.
Pentru cei care își doresc ca anul acesta să pună pe masa de Paște gustul de odinioară trebuie să încerce neapărat rețeta clasică de drob de miel care a fost transmisă din generație în generație de-a lungul timpului.
Deși de-a lungul timpului au apărut foarte multe rețete de drob cu carne și organe de pasăre sau de porc și tot atât de multe rețete de drob fără carne, doar cu legume, noi vrem să vă prezentăm astăzi rețeta clasică de drob de miel de Paște , rețetă
transmisă din generație în generație care păstrează gustul autentic al meselor românești de odinioară.
Mod de preparare rețetă clasică de drob de miel pentru Paște
Modul de preparare pentru această rețetă clasică de drob de miel nu este deloc complicat. Trebuie să urmați întocmai pașii de mai jos, iar rezultatul va fi un drob de miel delicios și rumen.
Măruntaiele se spală bine de tot, în mai multe ape apoi se toacă fie la mașina de tocat, fie la blender. Procedăm la fel și cu cozile de la ceapa și usturoiul verde și legătura de pătrunjel.
Adăugăm verdeața peste măruntaie, apoi pisăm usturoiul. Separat călim ceapa tocată mărunt împreună cu partea albă de la usturoi și ceapă.
Când acestea sunt aurii, se adaugă peste măruntaie, se leagă compoziția cu cele 2 ouă și două felii de franzelă înmuiate în apă și stoarse bine. Condimentăm după gust și lăsăm compoziția să se odihnească.
Tava, fie ea de chec, fie o cratiță rotundă, trebuie unsă bine cu untură și tapetată cu prapurele. Prapurele trebuie așezat în jurul compoziției, deci trebuie să avem grijă să treacă bine peste marginile tăvii.
Așezăm în tavă primul strat de compoziție, apoi ouăle fierte întregi. Peste ouă așezăm și al doilea strat de compoziție și închidem prapurele peste el. Dăm tava cu drob de miel la cuptor cca 45 minute – o oră, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor: un drob de miel de Paște rumen și delicios după rețeta clasică prezentată de teoskitchen.ro
Atenție la textura organelor și culoarea lor. Mai exact, textura trebuie să fie fermă, ușor alunecoasă, lucioasă și fibroasă, iar culoarea trebuie să fie un roșu sănătos. Organele pentru drob nu trebuie să aibă pete sau noduli.
De asemenea legumele și verdeața folosite la rețeta clasică de drob de miel pentru Paște trebuie să fie proaspete, de preferat culese în aceeași zi în care pregătiți drobul de miel.
Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.