Rețeta clasică de turte la tigaie. Merg genial cu brânză!

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 iul 2022, 10:00
Cea mai simplă rețetă de turte la tigaie
Sursa: unsplash

Dacă nu știi ce să mai gătești pentru a-i impresiona pe cei dragi, avem noi o propunere. Turtele la tigaie sunt o alegere foarte inspirată, merg foarte bine cu brânză și se prepară ușor. Cum arată rețeta?

Cu siguranță ai mâncat măcar o dată în copilărie turte făcute la tigaie. Crocante la exterior și pufoase în interior, turtele pot fi servite atât ca fel principal, cât și în loc de pâine alături de o supă, ciorbă sau un alt preparat preferat. Rețeta este foarte simplă, astfel că nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a le prepara.

Cum prepari cele mai bune turte la tigaie?

Dacă obișnuiai să le mănânci în copilărie, atunci cu siguranță îți aduc aminte acel miros de pâine caldă, proaspătă, abia scoasă din cuptor. În cazul în care nu știi ce să gătești la masa de prânz, atunci merită să încerci această rețetă de turte la tigaie. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a le prepara, însă rezultatul final cu siguranță te va lăsa fără cuvinte.

Ingrediente:

  1. 500 de grame de făină
  2. 25 grame de drojdie proaspătă
  3. 400 ml apă călduță
  4. un praf de sare
  5. 1 linguriță de zahăr
  6. 50 ml de ulei

Citeste si: Ce sunt covrigii, cum se prepară și care sunt cele mai comune rețete

Mod de preparare:

Pentru a prepara cele mai bune turte este nevoie să începi prin a face o maia. Mai exact, trebuie să amesteci zahărul cu drojdia, cu puțină apă caldă și cu o lingură de făină. Lasă amestecul la odihnit timp de 10 minute. Între timp, într-un bol mare pune făina și adaugă praful de sare, apoi amestecă bine. Adaugă maiaua peste făină și amestecă întâi cu o lingură, după care frământă aluatul cu mâna.

Pune uleiul peste aluat și frământă bine, astfel încât acesta să fie ușor elastic. După ce ai terminat de frământat, acoperă aluatul cu un prosop sau cu folie alimentară și lasă-l să crească aproximativ 50 de minute, până când acesta își dublează volumul. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

După ce aluatul a crescut, împarte-l în mai multe bucăți, iar fiecare bucată întinde-o cu sucitorul.

Le poți face mai groase sau mai subțiri, în funcție de cum îți dorești să iasă. În cazul în care dorești ca turtele să fie pufoase, atunci ar fi bine să le lași mai groase, dacă vrei să fie crocante, atunci le poți întinde ceva mai mult.

Pentru a le coace este suficient să pui o tigaie pe foc și să coci fiecare turtă, pe fiecare parte.

Aceste turte pot fi servite atât cu brânză, cât și în loc de pâine, dar pot fi transformate și într-un desert delicios dacă pui deasupra lor cremă de ciocolată sau dulceață.

Citeste si: Paine toxica: ce tip de paine este toxica

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.