Balotina este o rulada in care umplutura, numita "farsa" de bucatarii profesionisti, este obtinuta din pulpe de pui dezosate, amestecate cu busuioc, marar, menta, salvie si coriandru si omogenizate intr-un blender. Peste compozitie de adauga fistic.
Farsa este adaugata apoi peste feliile subtiri de jambon si balotina este bagata la cuptor, timp de 20 de minute, in folie de aluminiu. Nu uitati, cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade Celsius.
Reteta de balotina de pui cu fistic si ierburi aromate se serveste alaturi de crema de mazare si sos de catina.
Crema de mazare se obtine din mazare trecuta prin blender, peste care se adauga smantana, pentru a ajunge la consistenta dorita.
Sosul de catina este preparat intr-o tigaie, doar din catina si vin alb. Apoi este trecut si acesta prin blender, dupa care se adauga amidon alimentar, pentru consistenta.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Urmariti in videoclipul urmator pasii pentru prepararea acestei retete simple dar delicioase, explicati de chef Adrian Pop:
##VIDEO137914##
/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/35039/16781663/1/media-143150738745251000.jpg
Nu ratati spectacolul delicios al gastronomiei in fiecare sambata la emisiunea" Arena Bucatarilor", de la ora 11:00, doar
la Kanal D.