Cu siguranță ați auzit de celebrul banana bread și poate ați și gustat acest desert. Îl puteți prepara și dumneavoastră acasă, pentru cei dragi, pentru că rețeta nu este deloc complicată.
Banana bread, un desert rapid și delicios
Dacă ar fi să vă luați după denumirea acestui desert, atunci cu siguranță v-ați duce cu gândul la o pâinică ce conține banane.
Adevărul este că, de fapt, banana bread nu este altceva decât un chec fraged, pufos și umed.
Chiar dacă nu ați mai făcut până acum prăjituri, puteți să fiți liniștită: nu aveți cum să dați greș cu banana bread. Acest desert se prepară aproape singur.
În plus, nu este nici foarte dulce, asa că este perfect și ca gustare între mese sau pentru pachețelul copilului.
Puteți savura o felie de banana bread și alături de o cană de lapte, cu un ceai aromat sau de ce nu, alături de cafeaua de dimineață.
Pentru un gust mai sofisticat, puteți să puneți în compoziție și stafide, fructe confiate, nucă sau chipsuri de ciocolată. În acest fel, banana bread va ieși mult mai gustos.
Țineți cont că bananele pe care le veți folosi trebuie să fie foarte coapte.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Ingrediente:
- 120 g de unt
- 200 g de zahăr (puteți folosi zahăr brun sau zahăr alb)
- două ouă
- 250 g de făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 3 banane foarte coapte
- 100 g de nuci
- 50 g de stafide
- banane pentru decor
- zahăr pudră, tot pentru decor
Cum se prepară banana bread
Într-un castron mai mare, amestecați foarte bine făina cu bicarbonatul de sodiu și cu un praf generos de sare. Țineți cont de faptul că sarea este esențială și la prepararea deserturilor, pentru că le face mai dulci.
Într-un alt castron, mixați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu zahărul, până obțineți o cremă. Apoi adăugați ouăle, unul câte unul, în timp ce mixați în continuare.
Făina se adaugă după aceea, puțin câte puțin, în timp ce amestecați cu o spatulă în compoziție. La final, puneți și bananele, pe care le veți pisa foarte bine înainte.
Stafidele și nucile se adaugă ultimele. Compoziția astfel obținută se toarnă într-o tavă de chec, pe care o tapetați cu hârtie de copt.
Dacă vreți, puteți să așezați deasupra câteva felii de banana, iar apoi să pudrați desertul cu zahăr. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră.
Înainte de a scoate desertul din cuptor, faceți și proba cu scobitoarea, ca să fiți sigure că este copt și în mijloc.
După ce este gata, scoateți banana bread din tavă și lăsați desertul să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Îl tăiați de-abia după ce s-a răcit.