Să prepari biscuiți fragezi pe care să îi servești de Crăciun, alături de cei dragi, este mai simplu decât crezi. Este o rețetă care necesită foarte puține ingrediente. În plus, biscuiții ies fragezi și sunt gata într-un timp foarte scurt, astfel că nu e nevoie să petreci prea multe ore în bucătărie. Iată care este rețeta de biscuiți fragezi pe care trebuie să o încerci în acest an, de Crăciun.
Rețetă pentru biscuiți fragezi de Crăciun
Dacă vrei să te distrezi în bucătărie înainte de sărbători, atunci trebuie să prepari acești biscuiți. Sunt perfecți pentru Crăciun, aromați și atât de fragezi, încât se topesc în gură. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara cei mai buni biscuiți de Crăciun.
Biscuiți fragezi de Crăciun- ingrediente:
- 200 grame de unt
- 350 grame de făină
- 200 grame de zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou
- Praf de sare
- Pentru decor: fulgi de ciocolată, fulgi de migdale, fondant și bombonele colorate
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Biscuiți fragezi de Crăciun- mod de preparare:
Înainte de a te apuca să prepari biscuiții pentru masa de Crăciun trebuie să lași untul la temperatura camerei, astfel încât acesta să fie moale. Amestecă apoi untul cu zahărul într-un bol. Este nevoie să mixezi totul timp de 3-4 minute, astfel încât să capete o consistență cremoasă. Adaugă apoi esența de vanilie și oul și continuă să mixezi până ce toate ingredientele se încorporează. După ce s-a întâmplat acest lucru, adaugă în amestec praful de copt, sarea și făina, însă treptat.
După ce ai obținut aluatul este nevoie să îl împarți în două și să formezi câte o bilă. Apoi, aplatizează fiecare bilă, învelește-o în folie alimentară și pune-le la frigider pentru o oră sau două. După ce au stat suficient la frigider, scoate bilele și apucă-te să formezi biscuiții. Pentru acest pas este nevoie să pui făină pe masa de lucru, iar apoi să întinzi aluatul sub forma unui cerc de circa 4 milimetri grosime. Dacă ai la dispoziție forme de sezon le poți folosi pentru a decupa biscuiții. Pune-i apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Biscuiții se coc la o temperatură de 170 de grade pentru aproximativ 8-10 minute. Îți vei da seama că sunt făcuți în momentul în care aceștia se vor rumeni pe margine. După ce sunt gata, scoate biscuiții din cuptor și lasă-i să se răcească. Ulterior te poți ocupa de decorarea acestora. Poți folosi fulgi de ciocolată, fulgi de migdale, fondant și bombonele colorate. Dacă vrei să fie în ton cu sărbătoarea Crăciunului, atunci trebuie să alegi un decor cât mai colorat.
Preparați după această rețetă, biscuiții nu doar că ies fragezi, ci vor avea și un gust foarte bun, astfel că vei reuși cu siguranță să îi impresionezi pe toți cei dragi, în special pe cei mici.
Citește și: Prăjituri de Crăciun: Rețete pentru a face cele mai apetisante și gustoase prăjituri de Crăciun